fb
Damespraatjes Damespraatjes

Muurtrends van dit moment!

Bij mijn ouders hing jaren lang de spreuk “Home is where the Heart is” pontificaal boven de bank. ‘Heart’ was uiteraard niet in tekst, maar in de vorm van een houten hart. Ik ben zelf niet zo van de spreuken, je raakt er net iets te snel op uitgekeken, maar het paste erg goed bij mijn moeders smaak. Denk landelijk a la Rivera Maison. Nu was ik laatst bij mijn ouders en tot mijn verbazing was de spreuk verdwenen. Er hing een abstract werk bestaande uit allemaal verschillende metalen vlakken. Best tof en modern. Ik begon spontaan zelf te googlen naar leuke wanddecoratie. Dit zijn de tips en trends die ik tegenkwam!

Het begin: waar en hoe op te hangen?

Ik werd helemaal enthousiast van mijn zoektocht, ik heb alleen één probleem: ik woon in een huis met veel schuine wanden, namelijk de bovenste verdieping van een oud grachtenpand. Zoveel muren om iets op te hangen heb ik dus helaas niet. Zo heeft iedereen wel een belemmering in huis. Als je in een huurhuis woont, mag je vaak niet boren in de muren bijvoorbeeld. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor: schilderijrails. De rails is makkelijk met clips op de muur te monteren, vervolgens kan je met verschuifbare doorzichtige ophangdraden op elke plek en hoogte iets ophangen. Zo hoef je dus niet te boren en kan je bij wijze van spreke elke week je decoratie veranderen zonder dat je gaten hebt. Nu je dit weet, kunnen we zonder moeite naar de trends van dit moment!

Fraaie fotokunst

Mijn vriend heeft een voorkeur voor bijzondere fotokunst, al jaren. Je ziet nu steeds meer coole winkels verschijnen met een unieke en betaalbare selectie fotokunst, dus hij had een vooruitziende blik. Denk aan toffe zwart-witfoto’s, foto’s met een extreem uitgelicht detail of bijna surrealistische werken. Ga hierbij af op je persoonlijke smaak, jij moet er immers tegenaan kijken. Alles kan tegenwoordig aan je muur, dus ga vooral af op de wauw-factor van een foto, vooral als je van plan bent een wat duurder exemplaar aan te schaffen. Ikea-posters zijn natuurlijk financieel makkelijker te vervangen dan een werk van Erwin Olaf. Weet wel: kunst verliest nooit zijn waarde, dus je kan gerust iets uitzoeken wat je echt mooi vindt.

Metaal aan je muur

Ik ben gek op de industriële look, deze zoektocht begon met het metalen kunstwerk bij mijn ouders.  Na een beetje pinterest en instagram werd ik ook helemaal verliefd op de open metalen kastjes en plankjes die je overal ziet. Je kunt er van alles op zetten, van foto’s en kleine kunstwerken tot kekke gouden beeldjes en kleine planten. Je kunt dus helemaal los gaan wat betreft er op het plankje moet komen. Of wat dacht je van elk seizoen een iets andere stijl? Je kunt dan bijvoorbeeld de kleur van de lijst of bloempotjes aanpassen of je zomerse gouden ananas vervangen voor een kerstboompje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Beeldig behang

Wil je het iets rigoureuzer aanpakken en ben je klaar met je witte muur? Kies dan voor een tof behang om een hele muur op te fleuren. Je hebt tegenwoordig volop keuze: hysterisch tropisch, hypnotiserend jaren 70’ of bloemetjesbehang 2.0. De behangtrends zijn vooral druk en aanwezig tegenwoordig, maar dat kan van die saaie muur precies de eyecatcher van de kamer maken. Wel even goed over nadenken wat precies bij de rest van je meubels en bij jezelf past, anders ben je er snel op uitgekeken. Heb je weer zo’n verrekt huurhuis waar je de muren uiteindelijk wit van moet opleveren? Plak het behang dan op grote panelen en hang die op met het eerder besproken systeem. Zo heb je toch de sfeer van het behang in je kamer!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook