fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mooie hekwerken en de voordelen er van

Een mooi hekwerk in de tuin maakt het plaatje compleet. Kies je voor een moderne tuinstijl, of kies je voor een romantische tuinstijl? Hekwerken zijn hier altijd op aan te sluiten, omdat ze in vele soorten en maten verkrijgbaar zijn. Welk hekwerk past het beste bij jouw tuinstijl? 

Hekwerken zijn een multifunctioneel detail in je tuin

Een hekwerk bakent uiteraard je eigen terrein af en biedt daarmee privacy voor jou en je familie. Daarnaast is een hekwerk een prima middel om de kans op inbraak te verlagen. Wil je je woning zo goed mogelijk beveiligen tegen inbraak, maar de prijs van inbraakbeveiliging zo laag mogelijk houden? Dan is het verstandig te investeren in een goed hekwerk. Plaats je een hoog hekwerk, dan is de kans kleiner dat een inbreker je tuin betreedt. Hetzelfde geldt voor hekwerken die juist veel zicht op de tuin bieden, zoals spijlenhekwerken. Omdat je hier makkelijk doorheen kijkt, staat een inbreker al gauw in het zicht voor buren en voorbijgangers, waardoor hij je tuin liever niet zal betreden.

Bijzondere hekwerken

Bij een hekwerk denk je vaak aan een saaie houten schutting, maar hekwerken zijn er natuurlijk ook in metaal én met bijzondere designs. Kies bijvoorbeeld voor een spijlenhekwerk met sierlijke details, of kies voor een hekwerk dat varieert in kleur. Welk hekwerk past bij jouw tuinstijl?

Moderne tuinstijl

Een moderne tuinstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van veel grijstinten, grote tegels en kunststof tuinmeubelen. Wil je een moderne tuinstijl creëren? Een hekwerk in een donkere kleur past hier het beste bij. Vanwege het strakke karakter van de moderne tuin worden voornamelijk hekwerken met abstracte vormen geplaatst.

Romantische tuinstijl

De romantische tuinstijl wordt ook wel Engelse tuinstijl genoemd. Deze wordt gekenmerkt door het gebruik van veel bloemen en planten. Bij deze tuinstijl past een lichte kleur houten hekwerk, of een subtiel hekwerk van zwart metaal. Kies je voor een metalen hekwerk? Dan is sierhekwerk met gouden of zilveren details een optie die we veel terug zien in romantische tuinen.

Landelijke tuinstijl

Een landelijke tuinstijl zien we steeds vaker in Nederland omdat deze tuin vrij eenvoudig te creëren is. Veel planten en water zijn belangrijke elementen in een landelijke tuin, daarom past bijvoorbeeld een vijver goed in deze tuinstijl. Daarnaast wordt veel steen gebruikt, bijvoorbeeld voor accessoires en rondom de vijver. Sierhekwerken passen erg goed bij deze tuinstijl. Sierhekwerken zijn altijd voorzien van sierlijke details, wat erg goed past bij de stenen bestrating of grind, wat ook veel gezien wordt.
Met een hekwerk in de tuin kun je veel kanten op. De prijzen van deze hekwerken variëren door de keuze in materiaal en detail. Houd bij het kiezen van een hekwerk rekening met het doel dat het hekwerk moet hebben. Zo kies je voor het juiste hekwerk dat past bij jouw tuinstijl en je de privacy en beveiliging biedt die je nodig hebt.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook