fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mooi weer? Pak je skates!

Skates zijn weer helemaal in en zowel jong als oud kunnen zich compleet uitleven in deze tak van sport. Schijnt het zonnetje en is het mooi weer? Pak dan je skates en kom op sportieve wijze in beweging.

Waarom kiezen voor skates?

Wie dol is op schaatsen, zal zeker veel plezier hebben tijdens het skaten. Skates lijken immers op schaatsen, alleen zijn deze ontworpen voor gebruik op asfalt. Bovendien kunnen deze het hele jaar door gebruikt worden, zodat je niet hoeft te wachten tot het een keer vriest. Skates, vroeger ook wel bekend als skeelers, bestaan uit zogenaamde schoenen met vier tot vijf wielen eronder, waarbij een ruime keuze is in verschillende afmetingen en modellen.

Skaten is niet alleen leuk, maar bovenal gezond. Net als bij andere takken van sport verbrand je ook hierbij behoorlijk wat calorieën. Daarnaast is het een leuke en snelle manier om je te verplaatsen en kun je op deze manier met meerdere mensen sportief bezig zijn, zonder dat je afhankelijk bent van een teamsport. Ten slotte is skaten geschikt voor jong en oud, zolang je er maar plezier aan beleeft.

Welke skates kiezen?

Afhankelijk van je eigen wensen is er een ruime keuze, zodat je skates vindt die volledig afgestemd zijn op jouw sportiviteit en persoonlijke wensen. De recreatie en fitness skates zijn voor iedereen geschikt, terwijl de speed modellen gemaakt zijn voor lange afstanden en snelheid. Speciaal voor de jonge skaters zijn kindermodellen beschikbaar die niet alleen een aantrekkelijk design hebben, maar bovendien in de meeste gevallen verstelbaar zijn. Daarnaast kan ook gekozen worden voor aggresive/stunt modellen en de zogenaamde freeskates.

skates

Veiligheid boven alles

Alle skates voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en zijn voorzien van remmen, compleet afgestemd op het model. Voor de wielen is er keuze uit verschillende hardheden die voor voldoende grip op de ondergrond zorgen. Bovendien zijn de wielen in verschillende afmetingen verkrijgbaar, om de wendbaarheid te kunnen bepalen. Ook de lagers spelen een grote rol bij de veiligheid en deze voldoen dan ook aan de ABEC kwaliteitseisen.

Protectiemateriaal in de vorm van polsbeschermers, knie- en elleboogbeschermers, evenals helmen en zelfs bilbeschermers, het assortiment protectiematerialen is bijzonder uitgebreid. De materialen garanderen veilig en prettig skaten onder alle omstandigheden, zelfs als je pas begint met skaten. Dus zin om buiten lekker sportief bezig te zijn? Pak dan je skates en geniet!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook