fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeten we die vergaderkroket laten liggen?

Nederland is een van de gezondste landen van Europa.  Wat zeg ik? We staan zelfs in de top 10 (Bloomberg ranking) van de gezondste landen van de wereld! Onze kinderen zijn een stuk minder dik dan bijvoorbeeld de Britse en Italiaanse kinderen en ook proberen we massaal alle foodtrends bij te benen. We eten minder uit pakjes en zakjes, zijn ons steeds bewuster van de gevolgen van het eten van teveel suiker en zien dat bewegen ook gewoon heel leuk kan zijn. Kortom: eigenlijk doen we het vrij goed.

Maar, hoewel we als Nederlanders dus eigenlijk vrij gezond zijn, weten we ook hoe we kunnen genieten. We drinken zomers maar wat graag een wijntje en ook de GT-trend was duidelijk zichtbaar op de Nederlandse terrassen vorig jaar. Op diverse foodblogs zien we daarnaast dat we steeds creatiever worden en experimenteren met nieuwe producten van over de hele wereld.

Wat ik altijd grappig vind om te zien, is dat we ondanks al deze ontwikkelingen, ook vasthouden aan oude tradities. En daar is de vrijdagmiddag- of de vergaderkroket er een van! Veel bedrijfskantines en vergaderlocaties serveren steevast kroketten voor tijdens vergaderingen. En met succes! Want van vergaderen krijg je honger en het is meestal vrij saai. Om de honger te stillen en het saaie wat te compenseren, gaat er wel een kroketje in bij de meeste werknemers.

Moeten we dat nou wel doen? Wat mij betreft wel! Heb je nou elke dag een vergadering, dan zou ik ook soms wat anders kiezen, maar één of twee kroketten per week is geen probleem. Eet je de rest van de week gezond en beweeg je voldoende? Dan zul je die ene lekkere vergaderkroket écht niet terugzien op de weegschaal.

Ben jij ook zo dol op kroketten? En neem jij er ook steevast een op dagen dat je lang zit te vergaderen? We zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook