fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moederdag cocktail: Peach Bellini

De Peach Bellini is de klassieke Bellini. De cocktail komt uit Italië waar hij oorspronkelijk gemaakt wordt van puree van perziken en prosecco. De Bellini is voor het eerst gemaakt in Venetië en is vernoemd naar de Venetiaanse kunstenaar Giovanni Bellini. Proef de Venetiaanse verleiding van de Peach Bellini. Bruisende, fruitige cocktail. Heerlijk voor op een mooie zondag!

PS: Als je zoekt op afbeeldingen van de Bellini kom je allemaal geel-oranje kleuren tegen. Als je de Bellini maakt van echte perzikken, dan krijg je juist een mooie lichtrozige Bellini.

unnamed

Wat heb je nodig voor een Peach Bellini?

Perzik puree (1 deel)
Fijne suiker (2 el)
Prosecco (2,5 delen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Peach Bellini?

Het belangrijkste aan deze Peach Bellini is de perzik puree. Deze heb ik zelf gemaakt. Begin met 1 of 2 perzikken te koken in water als tomaten. Hierna snijd je ze in stukjes, het vel laat je eraan zitten. Het water waar de perzikken in gekookt hebben bewaar je. Hier voeg je suiker (4 eetlepels) aan toe, dit gebruik je straks om de perzikpuree te zoeten. Nu ga je de gesneden stukken perzik pureren of blenden. Voeg hierbij per glas 1 barmaatje gezoet perzikwater. Als het volledig gepureerd is, dan schenk je de perzikpuree voorzichtig uit tot max 1/3 van het glas. Hier voeg je voorzichtig 2,5 deel prosecco aan toe. Even roeren met een barlepel en laten uitschuimen. Als laatste nog tot de rand aanvullen met prosecco en je hebt een hele mooie rozige Bellini.

Als finishing touch garneer je je cocktailglas met een mooi gekleurd perzikschijfje. Bij voorkeur als een mooie Venetiaanse veer!

cocktailsamen-e1370844030785
Caroline en Bart know their cocktails! Al zo’n drie jaar zijn ze samen opzoek naar de leukste cocktailrecepten om via Cocktailicious.nl met iedereen te delen. Op Cocktailicious.nl vind je alleen maar zelfgemaakt cocktails. Naast de bekende klassiekers zoals de Mojito, Caipirinha, Long Island Ice Tea en de Pornstar Martini, bedenken ze ook regelmatig eigen cocktail recepten die passen bij de tijd van het jaar. Alle cocktails hebben ze zelf gemaakt, geproefd en (goed)gekeurd voor ze op de website worden geplaatst.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook