fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeder Joke van Hugo Borst is overleden

Heel bijzonder hoe Hugo Borst de verbetering van de ouderenzorg in Nederland op de kaart heeft gezet. Zijn moeder Joke, die aan alzheimer leed, was elke zaterdag onderwerp van de kroniek Mijn ma, die Borst sinds 2015 bijhield in het AD-magazine. Joke is 89 jaar oud geworden en ze overleed in het verpleeghuis waar ze woonde.

Mede door de gang van zaken in zijn moeders verpleeghuis die Borst beschreef, kwam een beweging op gang voor betere zorg in verpleeghuizen. Samen met onderzoeker Carin Gaemers stelde hij  het manifest Scherp op ouderenzorg op. Er kwamen meer dan honderdduizend steunbetuigingen binnen en dat leidde ertoe dat het kabinet 2,1 miljard euro aan extra geld voor verpleeghuiszorg beschikbaar stelde voor de komende jaren.

De columns van Borst over zijn  moeder werden bewerkt tot twee boeken: Ma (2015) en Ach, moedertje (2017). Ook is er een theatervoorstelling van gemaakt.

We wensen Hugo veel sterkte toe. Met een gerust hart kan hij zeggen dat hij er alles aan heeft gedaan om het leven van zijn moeder nog zo menswaardig mogelijk te laten zijn.

Bron: Nu.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook