fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bodine mist het dochtertje van haar ex

Twee jaar was de kleine Mila toen ze in het leven van Bodine kwam. “Bertus, inmiddels mijn ex, vertelde al gelijk dat hij vader was en dat hij zijn dochter altijd op nummer 1 stond. Wat hij niet kon vermoeden, is dat Mila ook bij mij op nummer 1 stond. Nu de relatie met Bertus over is, mag ik Mila niet meer zien. Vreselijk vind ik dat, ik mis haar enorm.”

Niet zo gek dat Bodine Mila mist; zes jaar lang zorgde ze drie dagen per week voor Mila. “Ik kende Bertus al even voordat we een relatie kregen: we werken in hetzelfde bedrijf. We hadden altijd al leuk contact en toen Bertus me vroeg mee te gaan naar een beurs, sprong de vonk over. Terwijl Bertus niet de man is waar ik normaal op zou vallen, maar we konden uren praten en we zo vreselijk lachen samen.” Het duurde dan ook niet lang voordat die twee een relatie kregen en vlak daarna gingen samenwonen.

Dol op dat meisje

“Ja, achteraf was dat misschien te snel, maar alles voelde zo goed dat ik voor ik er erg in had mijn koffers pakte en bij Bertus introk.” Trots was Bodine dat Bertus het met haar zag zitten en haar graag wilde voorstellen aan zijn dochtertje. De kleine Mila en Bodine worden dikke vriendinnen en hebben samen veel pret. Moeilijk vond Bodine dat Bertus geen kind met haar wilde terwijl zij wel een enorme kinderwens had. “Maar weet je, Mila voelde als mijn eigen dochter, ik vond het prima zo. Met haar moeder had ik nauwelijks contact en het contact dat Bertus met haar had, was niet echt heel goed.”

Vozen met een bimbo

Naar de reden van de scheiding vroeg Bodine soms, maar Bertus gaf daar nooit echt antwoord op. “Ik wilde niet echt doorvragen maar was eigenlijk wel benieuwd. Als ik er weer eens over begon zei Bertus: ‘laat het toch rusten. Wat maakt het nou uit, we moeten niet om kijken maar onze blik op de toekomst richten’. Daar had hij wel een punt.” Twee jaar geleden kreeg Bodine antwoord op haar prangende maar verboden vraag: ze betrapte Bertus met een andere vrouw. Haar wereld stond even stil en op z’n kop. In het tuinhuisje op de volkstuin waar ze zo gelukkig was met Bertus, lag hij met een of andere bimbo op de bank te seksen.

Ik doe het nooit meer! Echt!

“Ik dacht dat ik gek werd. Wie was die slet en waarom deed Bertus dit?” Omdat Bertus Bodine smeekt te blijven en belooft nooit meer de fout in te gaan, blijft ze. Maar ook omdat het idee dat ze Mila niet meer zou zien onverteerbaar vond. “Bertus deed er alles aan om mij gunstig te stemmen, nam me mee op vakantie en naar dure restaurants en kocht lingerie voor me. Ik dacht dat ik me er overheen kon zetten, maar ik had het mis. Ik wantrouwde Bertus. Dan zei hij dat met zijn vrienden ging mountainbiken en dan dacht ik: ‘ja ja’. Het is zo erg dat ik hem zelfs een keer ben gevolgd of hij daadwerkelijk ging fietsen.”

Onvermijdelijk vertrek

Bodine hakt de knoop door en stopt met de relatie. “Het vertrouwen kwam niet meer terug en zo wil ik niet met iemand samenzijn. Het moet goed voelen en dat deed het niet meer.” Afscheid nemen van de achtjarige Mila valt Bodine zwaar. “Ik probeerde het luchtig te houden maar de tranen prikten achter mijn ogen. Zelfs Bertus was aangeslagen.” Een heftig maar onvermijdelijk vertrek. Inmiddels zijn Bodine en Bertus een jaar uit elkaar en mist ze Mila enorm. Ze ontdekt dat ze Mila toch bijna als haar eigen dochtertje is gaan zien. “Het was gewoon altijd zo gezellig met haar. Het is een super grappig en slim meisje en we hadden veel pret.”

Bertus wil niet dat Bodine contact opneemt met zijn dochter. “Het is over en uit tussen ons en het is zijn dochter en daar heb ik niets meer mee te maken. Dan had ik maar niet weg moeten gaan, antwoordde hij toen ik laatst via de app vroeg of ik Mila eens mocht zien.”

Klaar met al die exen

Bodine geeft het niet op en zoekt contact met Mila’s moeder. “Zij stuurde mij weg en verzocht me geen contact meer met haar of Mila te zoeken. Ik probeerde uit te leggen hoe het voor mij voelt maar daar had ze geen boodschap aan. Ze bitste dat ze helemaal klaar was met al die exen van Bertus. Al die exen?! Huh? Ik geloof dat het goed is dat ik een punt heb gezet achter de relatie met Bertus. Het is een leugenaar. Ik zou willen dat ik nooit een relatie met hem was begonnen, dan had ik Mila niet gekend en dan deed het haar niet meer zien niet zo’n pijn.”

Bodine mist het dochtertje van haar ex

Wat raad jij Bodine aan? Moet ze zoeken naar manieren om Mila te zien of moet ze het verleden laten rusten? Accepteren dat het dochtertje van haar ex bij een verbroken relatie hoort en geen rol meer in haar leven speelt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Kevin Malik via Pexels

3 reacties

R. -

Los van dat jij Mila mist, ga ik ervan uit dat zij jou ook mist als je 6 jaar lang 3 dagen per week voor haar zorgde.. Hij kan dan wel zeggen dat je maar niet weg had moeten gaan, maar hij staat er niet bij stil wat je voor zijn dochter betekent en hoe het voor haar is om jou niet meer te mogen zien.. Als hij in haar belang zou denken en handelen zou hij hierin ws een andere keuze maken. Ik weet niet in hoeverre hij hiervoor open staat, maar het lijkt me als vader dat je graag het beste wilt voor je kind. Ook als dat misschien voor jezelf lastig og pijnlijk is. Juridisch heb je geen positie om omgang met haar ‘af te dwingen’, maar dit argument zou eigenlijk de belangrijkste overweging moeten zijn bij dit soort keuzes.. Heeft hij misschien een moeder, zus of broer of goede vriend of vriendin die dit met hem zou kunnen aankaarten, waardoor hij vanuit het standpunt vanuit wat zijn dochter graag zou willen nog eens over je vraag kan navoelen? Veel succes in elk geval!

Joris -

Loslaten. Als het kind 18 is, neem je opnieuw contact op. Kan ze zelf beslissen.

Mies -

Ik mis mijn plus dochter ook nog alle dagen… maar ik heb een plus zoon in de plaats gekregen… ik zal haar nooit kunnen vergeten … ze was mijn alles… je kan gewoon niet anders dan los laten… helaas🥺

Reageer ook