fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mijn man is vreemdgegaan. Moet ik van hem scheiden?

Mijn man is vorige maand met een collega van hem vreemdgegaan. Ik ben heel boos en twijfel of ik nog bij hem wil blijven. Wat moet ik doen? – Sharon

Beste Sharon,

Wat vervelend dat je dit is overkomen! Elkaar blind kunnen vertrouwen is heel belangrijk wanneer je getrouwd bent. Wanneer één van de twee dat vertrouwen schaadt, is het in veel gevallen moeilijk om nog samen met elkaar door te gaan.

Heel eerlijk gezegd, kan ik je niet één antwoord op je vraag geven. Dit soort situaties zijn ontzettend gecompliceerd. Wel kan ik je aanraden om na te denken over de volgende vragen:

  • Hoe was de relatie voordat hij vreemdging?
  • Heb ik het gevoel dat mijn vertrouwen ooit nog terug kan komen?
  • Wat ben ik bereid te doen om de relatie weer te laten werken?

Schrijf voor jezelf de antwoorden op deze vragen op en denk er eens goed over na. Neem hierbij vooral de tijd, je wil geen overhaaste beslissingen nemen. Geef aan je man aan dat je tijd nodig hebt om na te denken en vraag ook hem om over jullie toekomst na te denken. Was het een eenmalige fout of is het gebeurd doordat er structureel iets verkeerd zat in de relatie?

Uiteindelijk zijn dit soort keuzes nooit leuk. Kies je ervoor om uit elkaar te gaan, dan is dit natuurlijk vreselijk. Kiezen jullie ervoor om samen verder te gaan? Dan zal ook dat niet makkelijk worden. Maar onthoud: volg je hart en blijf bij jezelf. Heel veel succes!

Lees ook: Hoe weet je dat je man vreemdgaat?

vreemdgaan-stock-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook