fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ilse: ‘Mijn man is altijd te laat op afspraken en ik daardoor ook’

man altijd te laat

Een vrouw van de klok, dat is Ilse ten voeten uit. Maar sinds ze Arnoud kent en met hem is getrouwd is ze overal en altijd te laat. Niet zelden zit ze met een flinke ruzie in de auto op weg naar vrienden of familie. “Ik word er op aangekeken terwijl ik altijd op tijd ben.”

Arnoud is een schat van een man, Ilse is dol op hem. “Arnie is ambitieus, stijlvol, zelfverzekerd en een echte gezinsman. Vroeger fantaseerde ik vaak met mijn zusje over de ideale man en de mijne zag eruit zoals Arnoud. Een soort ideale schoonzoon, kan overal wel een potje breken en ons huwelijk is echt fijn.” Het enige waaraan Ilse zich mateloos ergert, is dat haar man nooit op tijd ergens is. “Nee, niet soms even iets later, gewoon standaard te laat, variërend van een kwartier tot dik een half uur. In het begin van onze relatie kon ik er nog wel om grinniken, nu kan ik er alleen nog maar heel hard om janken.”

Wij waren altijd de eersten

Zeker in Nederland is te laat komen not done; je zorgt ervoor dat je ruim op tijd ergens aanwezig bent. “Mijn ouders hamerden daar vroeger op: beter vijf minuten te vroeg dan te laat. Wij waren meestal de eersten overal en moesten vaak lang wachten omdat mijn vader ook nog tijd voor het parkeren inplande. Ik houd er ook niet van als mensen te laat komen en nu heb ik een man die daar een enorm talent voor blijkt te hebben.” Omdat Arnoud een eigen bedrijf heeft, maakt het voor hem niet uit als hij wat later is. Er is geen directeur die hem op zijn vingers tikt. “Niet dat hij pas ’s middags op de zaak is, maar een kwartiertje eerder of later is geen probleem.”

Nog even, dan kom ik echt

Het lijkt erop dat hij tegenwoordig steeds overal te laat voor is. Zo ook voor het eten. “Ik vind het belangrijk dat we ’s avonds met z’n allen aan tafel zitten. We hebben drie zonen die ook maar in en uit het huis vliegen en ik sta erop dat we één moment op de dag samen zijn en de dag doornemen. Maar Arnoud is standaard te laat, hoe laat we ook afspreken om te eten. Regelmatig bouw ik al een extra kwartiertje in, maar zelfs dan presteert hij het om te laat te zijn. Als ik dan aan tafel wil, moet hij nog even naar de wc, de post doornemen of nog even snel een telefoontje plegen dat natuurlijk ook weer uren duurt.”

Gezellig met ruzie in de auto

Wat eerst wel een soort van grappig was, wordt nu voor Ilse serieus een probleem. Zij wordt er immers overal op aangesproken. Zijn vrienden weten het inmiddels ook en in hun groep is het een soort running gag en en ze lachen er met elkaar om. Maar het lachen is Ilse inmiddels wel vergaan. “Mijn moeder klaagt er steeds vaker over en snapt niet waarom we nooit op tijd kunnen komen. Ze heeft geen idee wat er allemaal aan vooraf gaat als wij bij haar binnenstappen. Een half uur voor vertrek begin ik al met heuen en por Arnoud op. Daar trekt hij zich natuurlijk niets van aan en dus zitten we, veel te laat, met een flinke ruzie in de auto. Komt de sfeer ook niet echt ten goede, zeg maar.”

Met vrienden op vakantie?

Laatst vroeg Mariska, de vrouw van een van de beste vrienden van Arnoud, Ilse of ze het leuk zouden vinden om samen op vakantie te gaan met de gezinnen. “Mariska is een schatje, ik kan het goed met haar vinden en snap ook dat het haar leuk lijkt samen op vakantie te gaan. Zij en ik zouden met zijn tweetjes een wereldvakantie hebben, maar met Arnoud erbij waag ik dat te betwijfelen. Niet omdat Arnoud niet gezellig zou zijn, integendeel, het is altijd feest als Arnie ergens is. Maar het gaat stuklopen op het altijd te laat zijn van Arnoud en dus ook van mij.”

Stonden ze daar te wachten

Want tijdens vakanties doe je ook veel samen, excursies maken, lekker eten in een restaurant en dan is het wel prettig dat iedereen op tijd is. “We zijn in het verleden met vrienden naar Spanje gegaan en dat liep niet goed af. Die vriendschap was na onze trip een stuk minder hecht. Hadden we afgesproken om om negen uur naar het strand te staan, stonden onze vrienden helemaal klaar voor het hotel, kwamen Arnie en ik een half uur te laat aankakken. Dus spraken we af dat ze voortaan gewoon vast moesten gaan, maar als je dat afspreekt houdt Arnoud zich helemaal nergens meer aan. Na de vakantie hebben we die vrienden nooit meer gezien, ze ergerden zich kapot aan Arnoud maar rekende het mij ook aan.”

Misschien lukt het nu wel

Jammer vindt Ilse het wel, want ze geniet er van om zo nu en dan met anderen op vakantie te gaan. En met Mariska zou het echt leuk zijn, maar ze wil de vriendschap niet op het spel zetten. “Een paar keer is Mariska er over begonnen en ik heb nog niet keihard ‘nee’ gezegd. Diep in mijn hart lijkt het me zo leuk om met hen een tripje te maken en als ik het Arnoud voorleg, weet ik zeker dat hij super enthousiast is en gelijk gaat boeken. Ik denk dan: als ik het nou heel goed afspreek met Arnoud en hem op zijn hart druk om de tijd in gaten te houden, misschien lukt het dan wel?”

Wat raad jij Ilse aan? Hoe krijgt ze haar man zo ver dat hij gewoon op tijd op afspraken komt? Is het slim om het nog een keer te proberen en een tripje met vrienden te maken? Hoe zou jij dat oplossen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Frederica Black via Pexels

Angela: ‘Moet ik de belofte aan mijn man nakomen?’

belofte

Beloofd is beloofd. Dat vindt Angela ook. Maar de belofte die ze haar man maakte, ligt haar als een blok op haar maag: ze heeft hem een trio met een andere vrouw beloofd. “Eigenlijk heeft hij mij zwaar zitten pushen om zijn seksuele fantasie werkelijkheid te laten worden en nu ik terugkrabbel, is hij zwaar geïrriteerd. Maar ik wil niet.”

Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook