Angela: ‘Moet ik de belofte aan mijn man nakomen?’

Beloofd is beloofd. Dat vindt Angela ook. Maar de belofte die ze haar man maakte, ligt haar als een blok op haar maag: ze heeft hem een trio met een andere vrouw beloofd. “Eigenlijk heeft hij mij zwaar zitten pushen om zijn seksuele fantasie werkelijkheid te laten worden en nu ik terugkrabbel, is hij zwaar geïrriteerd. Maar ik wil niet.”

Toen Angela drie jaar geleden ontdekte dat Martijn een affaire met een collega had, stortte haar wereld in. “Ja, ik was er zo van in de war. Tijn en ik zijn al jaren een stel en hebben onze ups en downs, maar over het algemeen hebben we een fijne relatie. Ik snapte gewoon niet waarom hij vreemdging. Ik kwam erachter omdat hij zijn laptop met whatsapp erop open had laten staan. Ik zag een appconverstatie met heel veel hartjes op zijn scherm. Dat is raar, want Tijn is niet zo romantisch. Niet naar mij, wel naar zijn collegaatje.”

Hij doet het met een ander

De koffers die ze in haar handen had, zette ze na vele gesprekken toch maar weer terug. Ze besloot Martijn te vergeven. “We kwamen erachter dat we allebei niet meer blij waren met ons seksleven en bespraken hoe we daar het vuur weer in konden krijgen. Tijn stelde voor om te gaan swingen en erotische avonturen te beleven met andere stellen. Ik moest even aan het idee wennen, want je man seks zien hebben met een andere vrouw is natuurlijk best spannend. We vonden een heel leuk stel waarmee we afspraken. Eerst een drankje en kennismaken. We zagen het alle vier zitten en spraken af in een hotel. Daar hebben we een onwijs spannende en geile nacht gehad en nu wil Tijn elke maand swingen.”

Kinky koppels

Elke maand met een ander stel in bed liggen, daarin heeft Angela wat minder zin. “Swingen is een goede manier om ons seksleven op te leuken, maar het hoeft voor mij niet elke maand. Vaak speurt Tijn tot diep in de nacht op de site naar kinky koppels die er ook wel pap van lusten. Ik heb het idee dat ik er nu een beetje achteraan hobbel. Hij legt online de contacten en laat pikante foto’s van ons zien en als hij het stel leuk vindt, betrekt hij mij erbij. Ik wil niet steeds de zeiksnor zijn en de stellen afwijzen, maar heel vaak voel ik de visuele klik niet.”

Je moet een triovrouw zoeken

Swingen was een van de seksuele fantasieën van Martijn. Een andere lang gekoesterde wens is een trio met een vrouw erbij. “Tijdens het swingen ontdekte ik dat ik seks met vrouwen fijn vind. Ik ben nu mijn bi-kant een beetje aan het ontdekken tot grote vreugde van Tijn. Toen hij begon over een trio, was ik een beetje aangeschoten. En daardoor voelde ik veel liefde voor hem en zei ik: ‘oke, we gaan een trio doen.’ Nu verheugt hij zich er enorm op en kan niet wachten tot hij met mij en een andere vrouw in bed ligt. Hij wil zo graag, dat ik het als een enorme druk ervaar. Straks is het helemaal niet leuk. Daar wil Tijn niets van weten. ‘je hebt het beloofd en dan moet je je eraan houden.  Normaal houd ik me altijd aan mijn belofte maar nu lukt het me niet.”

Ik wil het samen leuk hebben

Angela heeft er slapeloze nachten van.  Ze merkt dat ze even genoeg heeft van seks met anderen erbij en dat ze tussen de lakens alleen met Martijn wil vrijen. “Swingen maakt me soms ook nerveus. Gek genoeg ben je super intiem met anderen maar is het aan de andere kant ook heel oppervlakkig allemaal. Martijn raakt niet uitgepraat over het beloofde trio en vraagt continu of ik al een vrouw heb gevonden en of het misschien niet handiger is als hij een vrouw zoekt en benadert? Ik wil helemaal niks meer. Ik wil geen trio. Ik wil niet dat er een andere vrouw in ons bed kruipt. Ik wil mijn relatie met Martijn verstevigen, ik wil dat het vertrouwen er weer is en dat we het samen leuk hebben.”

Ik doe het toch maar niet

Martijn is het daar niet mee eens en wijst Angela steeds op de belofte die ze deed. “Ja, ik weet dat ik zei dat ik het zou doen, maar ik zie er vanaf. Ik kan het gewoon niet? Martijn zal zeggen dat ik mijn belofte niet nakom. Wat zou ik dan doen als ik in zijn schoenen stond? Ik kan het nu gewoon even niet opbrengen. Ik wil tijd doorbrengen met Martijn, samen. Lekker weekendjes weg, wandelen en uit eten.”

De belofte

Wat vind jij? Beloofd is beloofd en Angela moet gewoon een triovrouw zoeken? Of vind je dat Martijn het niet kan maken zijn vrouw zo onder druk te zetten? Praat mee in de comments onder het artikel.


Foto door Jep Gambardella via Pexels


10 reacties

Sas -

Hey. Hier ook hetzelfde. Hij wil ook trio doen en ik heb de boot afgehouden, ik heb er niet zo een zin in. Soms heb ik weken dat ik geen behoefte heb in seks. Onlangs tijdens de seks liet hij mij het beloven om het toch te doen. Nu voel ik me er niet goed bij. Heb hem wel gezegd doordat onze relatie up en downs heeft en neem nu als de andere partner iemand is waar ik een klik mee heb en dan ook regelmatiger mee afspreek, dat hij dan ni moet kwaad zijn als we uit elkaar gaan, waar hij heeft het zelf gezocht. Hij krabbelde toen terug, ma nu wil hij elke keer iemand anders nemen. Waarom willen mannen dat nu.

Amber -

Lieve Angela,

Ik zeg dit met al het goed van mijn hart: Het is tijd om door te gaan. Het is overduidelijk dat jullie niet op dezelfde lijn zitten met deze relatie en als ik heel eerlijk ben, zie ik geen liefde in zijn gedrag tegenover jou. Jij geeft duidelijk aan dat je niet meer comfortabel zit in het idee van een trio en hij blijft maar doordrammen als een kind. Het is ook zeer ongepast dat hij maar beslist voor jullie twee wie interessant is en naar wie hij zulke intieme fotos stuurt. Dat is echt iets wat je met zijn tweeën wilt doen. Het feit dat hij ook alleen maar zoekt naar seks met anderen en dan “jou erbij” laat ook zien dat jij een bijzaak bent. Deze man houdt niet meer van jou, en jij verdient iemand die volledig en zonder enige voorwaarden van jou houdt. Ik wens je gelukkigheid in het leven.

Gerda -

Ik denk tijd voor een kuisheidsgordel voor die man. En geloof mij dat kan erg leuk sexueel spelletje worden. Laat hem jou maar plezieren voor hij zijn orgasme mag krijgen 😉 Of zoek een leuke vrouw en onthoud hem zijn orgasme …Owh je bent geil? Maar ik moet nog zoveel ik weet niet of ik dan de puf nog heb of ga je mij even handje helpen met de taken, mogelijk heb ik dan nog energie over …

Eileen -

Niet slim om te gaan swingen om je relatie te redden. Jij staat er heel anders in dan hij. Swingen kan alleen en is alleen leuk als je relatie top is (ik spreek uit ervaring).
Zorg dat je het gesprek aangaat en geef aan wat je wel en niet wil. Als hij alleen zijn zin wil doordrammen dan moet je bedenken of hij het wel waard is om voor te vechten… Vecht hij wel voor jou? X

Patrick -

Het is duidelijk dat je nog lang niet aan een trio toe bent. En dan moet je dat ook niet doen. Je wil gezellig samen dingen doen. In het swingerswereldje is het zo dat de snelheid van de langzaamste aangehouden moet worden. Als hij sneller wil als jij is hij egoïstisch bezig. Een trio hoort plezier voor 3 te zijn en niet plezier voor hem.
Als hij dit door blijft drukken heeft hij geen respect voor jou. (En dan moet je zeker geen trio doen!)

Vies peuk neuk je vtouw alleen -

Halllooooo.is vreemd gaan

Hij isnontevreden met .je
Hij magnop rotten.loser

Velinca -

Doe het vooral niet als je er niet volledig achterstaat
Het heeft mij een relatie gekost

Smaragd -

Beste Angela, bedankt voor je openhartigheid. Wat herkenbaar. Ik zit in hetzelfde schuitje. Mijn hart gaat naar je uit! Je bent niet alleen!
Jij weet volgens mij heel goed voor jezelf waar jij de grens mag trekken seksueel gezien. Kennelijk vind je het soms spannend, maar als het je teveel wordt dan verstijf je en wil je niet meer. Ik zou je willen zeggen: jij hebt recht op je gevoelens. Doe geen dingen waar je niet volledig achter staat. Je partner lijkt me uit je verhaal te horen behoeftig en hongerig te zijn. Het zou bespreekbaar moeten zijn en er zou een middenweg gevonden moeten kunnen worden. Zo niet.. dan kun je je conclusies trekken. Lust opvullen geeft tijdelijk genot! Uiteindelijk zal de liefde zegevieren!
Ik heb respect voor de fysieke en mentale weg die je bewandeld! Bedenk je dat je elke dag een andere keuze kunt maken. Puur geluk zit in jezelf en moet je niet bij een ander willen halen. Pas goed op jezelf! X

Lisette -

Hi Angela,
Wat dapper dat je dit deelt.
Mijn eerste gedachte is: weet je zeker dat Martijn de persoon voor je is? Uit mijn opsomming gaat hij vreemd, is hij niet tevreden over seks met jou, is hij romantischer met anderen en zet hij je onder druk. Ik krijg er wat narcistische vibes van.
Als jij nee zegt is het nee. Wordt hij dan teleurgesteld, dat is prima en begrijpelijk, maar wordt hij echt boos, dan is dat niet oké. Sinds wanneer mag je niet meer terugkomen op een seksuele beslissing? Dat kan echt niet hoor! Dat kan hij echt niet van je vragen. Je moet er allebei mee instemmen, vind je niet?
Veel sterkte met wat komen gaat.
Liefs

Joris -

Stel voor dat je ook (of eerst) een trio met een extra man erbij wil…

Reageer ook