fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mijn LED-verlichting knippert en maakt geluid! Wat kan ik doen?

Een paar weken geleden gebeurde het… Ward en ik zaten op een stormachtige avond een griezelfilm te kijken, toen het licht ineens begon te flikkeren. “Zag je dat?!” vroeg ik Ward, terwijl ik dichter tegen hem aankroop. Ward leek het allemaal weinig uit te maken en siste dat ik stil moest zijn. “Maar volgens mij hebben we geesten in huis!” Na die uitspraak pauzeert Ward de film en ziet ook dat het licht aan het flikkeren is. Daarnaast komen er gekke geluiden uit de dimmer. Het zal toch niet echt…

Elektriciën

De volgende dag heb ik meteen een elektriciën gebeld. “Meneer, zou u alstublieft vandaag willen komen kijken? Onze lichten doen gek en ik ben bang dat we geesten in huis hebben”. De man aan de andere kant van de telefoon moet lachen. “Nou mevrouw, ik heb eigenlijk geen tijd. Maar omdat u anders slecht slaapt, zal ik mijn best doen om nog even te komen.” De elektriciën hield zijn woord en stond diezelfde dag nog bij ons op de stoep.

Geen geesten

“Ik zie het al meteen. Er zijn een paar dingen niet goed.” Ik was bang dat hij met een verhaal over geesten, salie en een exorcist zou komen, maar het bleek allemaal een stuk minder griezelig. “Uw verlichting knippert en de dimmer maakt geluid, omdat jullie niet-dimbare lampen gebruiken. Ook lijkt de dimmer niet meer helemaal goed te werken.” Ik slaak een zucht van verlichting. “Dus geen geesten?” vraag ik hem. De man schudt zijn hoofd.

Eenvoudige oplossing

“De oplossing is eenvoudig. Ik zal de spots vervangen voor dimbare led-spots en ook met de dimmers ga ik aan de slag. De oude exemplaren haal ik eruit en ik zal LED dimmers van ledinbouwpotsleds.nl plaatsen. Deze zijn van hoge kwaliteit en speciaal voor dimbare led-verlichting. Zo ben je van het geflikker en de gekke geluiden af.”

Probleem verholpen

Zo gezegd, zo gedaan. De elektriciën verhelpt het probleem en ik ben gerustgesteld. Die avond zitten Ward en ik weer samen op de bank naar een film te kijken. Zonder geflikker en zonder enge geluiden. Dat is echt een stuk fijner.

Medium inschakelen

Kortom: heb je last van flikkerende spotjes? Dan doe je er goed aan te controleren of de spots dimbaar zijn en of je gebruik maakt van een goede dimmer. Heb je daarna nog steeds problemen? Pas dan kan je overwegen een medium in te schakelen ;).

Praat mee

Heb jij ooit last gehad van dit soort problemen? En dacht jij toen ook dat je huis was overgenomen door geesten? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook