fb
Damespraatjes Damespraatjes

Linda: “Mijn dochter date een voetballer en dat zit mij niet lekker”

dochter date een voetballer

Doris is de 17-jarige dochter van Linda. “Als moeder vind je natuurlijk dat je dochter de mooiste, slimste en liefste is. Dat is bij ons niet anders. Doris is zeventien jaar oud, heeft een prachtig figuur en beeldig gezicht. Al jaren zien we dat ze veel aandacht krijgt van jongens en mannen. Volgens mij hoort dat er gewoon bij en ik vind het leuk dat ze dit nu allemaal kan ontdekken. Wij hebben het daarom altijd goedgekeurd dat ze ging daten en afspraakjes had met jongens. Maar de jongen waar ze op dit moment mee afspreekt; daar zijn wij een stuk minder enthousiast over…”

Doorzettingsvermogen

Linda is enorm trots op haar dochter. “Ze is echt ons oogappeltje. Vorig jaar ging ze van de havo naar het vwo omdat ze graag naar de universiteit wil. Volgend jaar doet ze eindexamen en daarna is ze van plan om psychologie te gaan studeren. Ze werkt er hard voor en doet enorm haar best. We zijn heel trots op haar doorzettingsvermogen en kijken nu al uit naar de dag waarop ze haar diploma in handen heeft.”

Minder tijd in schoolwerk

Naast haar schoolwerk heeft Doris veel tijd voor andere leuke dingen. “Ze spreekt af met vriendinnen en gaat elke week naar tennistraining. Sinds kort is daar een nieuwe activiteit bijgekomen: afspreken met haar nieuwe vlam. In het begin spraken ze elkaar één keer per week, maar inmiddels zien ze elkaar soms wel vier keer per week. Het nieuwe vriendje zorgt ervoor dat ze minder afspreekt met haar vriendinnen en dat ze ook minder tijd in haar schoolwerk steekt…”

Ambities

Wanneer pubers een eigen leven krijgen, gebeurt het vaker dat schoolwerk ineens minder belangrijk lijkt. “Maar Doris haalt nog steeds goede cijfers. Daar maak ik me nu niet zo druk over. Wat ik veel zorgelijker vind, is dat het vriendje van Doris een opkomende voetballer is. Hij is een groot talent en speelt bij een eredivisieclub. Als we hem naar zijn ambities vragen, geeft hij aan graag in het buitenland te willen spelen. ‘Barcelona, Londen, Parijs of Madrid’, somde hij op. En precies dát is hetgeen waar ik niet vrolijk van word.”

Met hem mee

De relatie tussen Doris en haar vriendje neemt steeds serieuzere vormen aan. “Ze zijn hartstikke verliefd en dat spat er vanaf. Ik zie absoluut wat zij in hem ziet: het is een leuke, lieve en ambitieuze jongen. Maar ja: zij is zelf óók lief, leuk en ambitieus. Wat gebeurt er met haar als hij ineens in het buitenland moet gaan spelen? Toen ik het haar laatst vroeg zei ze stellig dat ze dan met hem mee zou gaan. Mits ze haar vwo-diploma dan op zak heeft.”

Doorschuiven

Hier schrikt Linda van. “Ik ben blij dat ze benoemt dat ze eerst haar diploma wil halen, maar dat was het dan ook. Waar ze een paar maanden geleden nog droomde van werken als kinderpsycholoog, geeft ze nu aan ook best als voetbalvrouw te willen leven. ‘Ik denk dat ik het studeren dan wat zou doorschuiven’, zei ze. ‘Mocht hij naar het buitenland gaan, dan lijkt het me leuk om daar een leven met hem op te bouwen. Van studeren komt weinig die eerste tijd’, zei ze.”

Geschrokken

Linda weet niet wat ze hoort. “Eerst doet ze er alles aan om na de havo het vwo te kunnen doen, zodat ze psychologie kan studeren. En nu zou ze dat allemaal opgeven voor een jongen? Ik ben hier heel erg van geschrokken en vind het helemaal niets dat ze met die voetballer gaat. Ergens heb ik nog de hoop dat ze op elkaar uitgekeken raken en dat de relatie strandt.”

Niet opgeven voor een man

De man van Linda vindt dat Linda niet te veel op de zaken vooruit moet lopen. “Er is op dit moment helemaal geen sprake van een transfer. Mijn man zegt daarnaast dat er ook nog best een kans is dat haar vriend dat niveau nooit zal gaan halen en dat veel talentvolle voetballers uiteindelijk toch afvallen. Dat stelt me enigszins gerust, maar niet helemaal. Vooral het feit dat een jongen haar zo makkelijk van haar plan af kan brengen, vind ik vervelend. Ik wil dat ze voor zichzelf kiest en niet haar eigen dingen opgeeft voor een man.”

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Denise heeft een geheim voor haar vriend: ‘Ik durf het niet te vertellen, maar zal het binnenkort toch moeten’

na zes maanden weer zwanger

Ze had er wel over gehoord dat ze na de bevalling snel weer zwanger kon worden, maar dacht: dat gebeurt mij niet. “Dus wel. Baby Felix is zes maanden en ik ben weer zwanger. Terwijl mijn vriend Damian en ik het maar een keer met elkaar hebben gedaan na de bevalling. Op aandringen van mij omdat ik er zo’n zin in had… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook