fb
Damespraatjes Damespraatjes

Microvezel: geen dure keuze

microvezel.jpgSchoonmaakproducten zijn best duur, zeker als je kiest voor wegwerpproducten zoals vochtige poetsdoekjes. Microvezel is daarentegeneen een budgetvriendelijke keuze. Met een microvezeldoek bespaar je op detergenten én op doekjes op zich. Na gebruik kan je een microvezeldoek namelijk in het wasmachine stoppen; in de droogkas mag het doekje echter niet omdat het dan een deel van zijn werking zou verliezen.

Microvezel en het milieu

Spullen gemaakt van microvezel zijn redelijk milieuvriendelijk. De voordelen winnen het van de nadelen tegenover het leefmilieu.
Microvezels worden gemaakt van synthetische vezels zoals polyester en nylon, die op hun beurt vervaardigd worden met petrochemicaliën. Dat betekent dat de wonderdoekjes niet biologisch afbreekbaar zijn en dat ze niet gemaakt worden van herwinbare energie. Anderzijds staat daar tegenover dat men bij de productie van katoen en andere hernieuwbare vezelbronnen ook petroleum en afgeleiden nodig heeft via meststoffen, pesticiden, transport en productie. Dus in dat opzicht kan je besluiten dat microvezel niet beter of slechter is voor het milieu dan de klassieke poetsdoeken van katoen. 

Wel kan je stellen dat je geen schoonmaakmiddelen meer nodig hebt bij het gebruik van microvezel, want de vezels klaren het hele karwei op zich. Dat is natuurlijk wel beter voor het milieu. Anders dan al die reclameboodschappen waarin we uitgedaagd worden om product x of y los te laten op de meest vuile plekken in huis, maken microvezels wel hun belofte waar. Niet alleen verse, maar ook aangekoekte eetresten verwijder je zonder ook maar een druppel detergent te gebruiken. Soms moet je er wel wat kracht op uitoefenen, maar dan nog is het resultaat opvallend proper. Ze verslaan met gemak de klassieke vaatdoeken of wegwerpbare reinigingsdoekjes die het milieu sterk belasten.

Bestellen?

Ga naar www.schoonmaakparty.nl

microvezel1.jpg

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook