fb
Damespraatjes Damespraatjes

Michael Berg winnaar De Gouden Strop 2013

Michael Berg en The House of Books, van harte gefeliciteerd met het winnen van De Gouden Strop 2013. Lees hieronder onze recensie over Nacht in Parijs, die we een paar maanden geleden publiceerden.

Chantal Zwart geniet in Parijs van de vrijheid die het leven als freelance journaliste haar biedt. Op een nacht krijgt ze een telefoontje van Naomi, een oud studiegenootje. Naomi is in Parijs meegegaan met een aantrekkelijke Fransman, die dezelfde avond nog aan een hartaanval is bezweken. In paniek heeft ze het op een lopen gezet. Wanneer Chantal erachter komt dat de man een bekende politicus is, gaan alle alarmbellen rinkelen. Dit is groot nieuws en zij krijgt de primeur op een presenteerblaadje. Ze vindt het huis waar Naomi die fatale nacht heeft doorgebracht, maar het lijk is verdwenen. In haar zoektocht naar de waarheid raakt Chantal verstrikt in een web van intriges, leugens en harde criminaliteit…

Nacht in Parijs is verrassend, niet voorspelbaar en bovenal een spannend boek waarbij op een interessante en leuke wijze herkenbare plaatsen uit zowel Parijs als de rest van Frankrijk worden gebruikt. Het verhaal neemt in de loop van het boek een andere wending dan je als lezer zou verwachten, hierdoor is het plot ontzettend sterk. Daarnaast blijft ondanks de vele gebeurtenissen die nauw met elkaar verbonden zijn toch het verhaal goed te volgen. Een slimme ondersteuning voor het verhaal zijn de dagboekcitaten uit het dagboek van een boerenmeisje uit de jaren ’60 dat je op een hele andere manier naar een aantal hoofdpersonen laat kijken.

De karaktertypes die Michael Berg heeft gebruikt in deze literaire thriller zijn stuk voor stuk interessante mensen maar ook mensen die de lezers zullen aanspreken. Dit boek geeft een interessant kijkje in het politieke leven en de maatschappelijke problemen in en rondom Parijs. Nacht in Parijs is een verrassende, slimme thriller en het eerste boek dat ik van Michael Berg gelezen heb. Smaakt naar meer!

Informatie:
Titel: Nacht in Parijs
Auteur: Michael Berg
Uitgeverij: The House of Books
Prijs: €17,95
BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Rotterdam. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook