fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jasmijn: ‘Ik ga met mijn man naar bed, maar niet omdat ik het lekker vind’

Seksuele aantrekkingskracht, de zin om te vrijen, is het verschil tussen een vriendschap en een relatie. Seks zorgt voor verbinding en vertrouwen. Het is misschien wel het intiemste wat je met iemand kunt doen. ‘Geen zin? Dan maak je maar zin!’ schreeuwen de bladen als het tussen de lakens pijnlijk stil blijft. Jasmijn krimpt ineen van dit soort uitspraken. Al vijf jaar heeft zij nauwelijks seks. Nauwelijks ja, want soms ontkomt ze er niet aan. “Ik sluit mijn ogen als Renzo bij me binnendringt en hoop dat het snel over is. Ik moet wel, anders raak ik ‘m kwijt.”

A-seksueel. Steeds vaker vermoedt Jasmijn dat ze dat is. “Maar het gekke is dat ik wel twee kinderen heb. Ik had altijd een sterke kinderwens, wilde moeder worden. Op mijn dertigste ontmoette ik Renzo en ik niet eerder het bed gedeeld met een man. Mijn rammelende eierstokken dreven mij in zijn armen.” Ze biecht op dat ze onervaren is en Renzo is geduldig. “Hij pushte me niet, bouwde het heel rustig op, maar wat hij ook deed, ik raakte niet opgewonden. Vond het vies, zeker als hij klaarkwam.” Super onzeker wordt ze als Renzo haar oraal bevredigt en haar vraagt hetzelfde te doen bij hem. De eerste keer dat ze hem in haar mond neemt, lopen de rillingen over haar rug. Dapper zet ze door, maar het lukt haar niet. “Renzo zei dat hij er begrip voor had en dat hij het niet erg vond. Ik twijfelde aan zijn woorden.”

Hij wil een vrouw erbij

Tot haar grote opluchting wordt ze snel zwanger van hun eerste zoon en anderhalf jaar later van hun tweede. “En na de geboorte van mijn jongste, had ik geen zin meer in seks. Ik had wat ik wilde hebben en mijn lijf schoot op slot als Renzo aan me zat en liet merken dat hij wilde vrijen.” Aanvankelijk praten ze erover, maar dat zijn ongemakkelijke gesprekken die steevast in ruzie eindigen. Renzo oppert dat hij een vrouw erbij gaat zoeken, puur voor de seks. “Ik werd gek toen hij dat voorstelde. Moest er niet aan denken dat hij seks zou hebben met een ander. Vooral dat hij daarna thuis zou komen en naar een andere vrouw zou ruiken, blij zou zijn. Ik stikte van jaloezie.” Renzo speelt het harder en is duidelijk: of ze hebben een keer in de week seks, of hij zoekt een ander.

Mijn lijf verkrampt

Jasmijn voelt de paniek in haar lijf. “Ik wil Renzo niet kwijt, ik houd van hem, maar wil gewoon geen seks. Met geen enkele man. Dus nu ben ik een keer in de week aan de beurt. We gaan dan samen in bad en mijn lijf verkrampt bij de gedachten dat hij niet veel later aan me gaat zitten. Ik laat Renzo daarna zijn gang gaan, hij wil verschillende standjes en soms staan de tranen in mijn ogen, maar ik doe het voor hem. Ik ben altijd blij als hij klaarkomt, dan is het is tenminste voorbij en heb ik weer een week rust.”

Toneelstukje

Jasmijn maakt zich zorgen. Want ze weet dat ze Renzo vastlegt. Dat hij er nu niets van kan zeggen, want ze hebben toch seks? “Natuurlijk is het een toneelstukje en dat weet Renzo ook, maar alleen op deze manier kan ik hem bij me houden. Ik wil niet dat hij met andere vrouwen seks heeft. Dus dan maar zo.”

Wat vind jij van de oplossing van Jasmijn? Is het een goede? Of jaagt ze haar man er juist mee weg? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Advies gevraagd: “Mijn moeder ligt op sterven, maar we hebben al jaren geen contact”

moeder ligt op sterven

Het gebeurt zelden dat ouder en kind al het contact verbreken. En als dit gebeurt; dan is dit over het algemeen niet zonder reden. Zo ook bij Kathy, die al twintig jaar geen enkel contact meer heeft met haar moeder. Destijds nam ze zich voor haar nooit meer te willen zien, maar door het nieuws dat haar moeder niet lang meer te leven heeft kijkt ze daar nu anders naar….. lees verder 

1 reactie

Joris -

Dat jij geen seks wilt, is prima. Dat zou iedereen moeten accepteren. Ik vind dat je een ander seks niet zou moeten willen of kunnen onthouden. Persoonlijk zou ik mijn partner liever vrijheid geven sommige dingen met een ander te doen, dan zelf dingen tegen m’n zin doen.

Reageer ook