fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met je kinderen naar de speeltuin, wat doe jij? Vijf tips!

Vanaf het moment dat ik moeder werd zag ik de berg ‘me-time’ slinken. Opeens kon ik niet meer ongestoord uren op de bank pulptelevisie kijken. En als vriendinnen belden om naar de kroeg te gaan, kon dat, maar moest ik wel wat regelen. Wel zorg ik ervoor dat als ik wat met de jongens ga doen, ik het zelf ook leuk vind of er op z’n minst wat aan heb. Anders duren zes weken zomervakantie natuurlijk wel heel erg lang….

Jarenlang had ik een abonnement op een speelpark bij ons in de buurt. Ik ging daar graag naar toe en nam de horde krijsende, ruziënde en uitgelaten kinderen op de koop toe. Gewend om op een drukke redactie te werken, kan ik mij redelijk goed afsluiten voor geluid. Ik kan de jongens nog niet alleen laten en moet dus mee zelfs als mijn agenda dat eigenlijk niet toelaat. Maar geen probleem, ik haal eruit wat erin zit.

Lees ook: Waarom St. Johann in Tirol de ultieme vakantiebestemming is met kinderen

Sprint naar tafel
Want dat speelpark waar we regelmatig heengaan, heeft veel voordelen. Zo staan er tuintafels door het park verspreid en hoe druk het ook is, ik weet telkens weer een plek te bemachtigen. Dat komt ook omdat ik mijn oudste opdracht geef zodra we een kaartje hebben gekocht, een sprint te nemen om een tafel te confisqueren. Doet íe dan gewoon. Naast zitgelegenheid is een ander zeer belangrijk punt is dat ze er uitstekende koffie zetten, smakelijke broodjes verkopen en het geen enkel probleem vinden als je met volle tassen voedsel voor je hongerige wolfjes en jezelf aan komt zetten. Vinden ze prima daar in dat park. Dus je begrijpt: ik vind het er goed toeven. Laatst vroeg een vriendin zonder kinderen mij of ik me daar niet kapot zat te vervelen. Verbaasd keek ik haar aan. Vervelend geen moment? “Maar, wat doe je daar dan?” Nou, eeeh, van alles en ik verveel me geen moment.

Vijf tips!
Voor alle moeders die zich afvragen wat ze kunnen doen terwijl hun kinderen hun energie lozen in de speeltuin, heb ik vijf tips.

1. Meespelen. Geen zin om continu op dat houten bankje te zitten? Speel mee met je kinderen. Klim die trap van de glijbaan op, roetsj er vanaf. Zwaai je been over de wip en ga wippen met je dochter. Wedden dat ze zit te schateren als jij haar hoog in de lucht houdt?

2. Neem je laptop mee. In de speeltuin kun je je mail opruimen, mail versturen, dat rapport waaraan je op je werk niet toekwam afmaken.

3. Nieuwe mensen ontmoeten. Maak contact met andere moeders en vaders en de tijd vliegt. Aan het eind heb jij een leuk contact erbij en je kinderen zijn uitgevloerd en lekker rustig.

4. Social media bijwerken. Als je net als ik hopeloos achterloopt op social media, heb je nu de tijd dat op je mobiel bij te werken. Eindelijk al de babyfoto’s van je vriendin liken en je eigen insta oppoetsen met een speeltuinselfie. Ook weer gedaan!

5. Doe je workout. Geen hond kijkt er meer van op als jij naast je tafel push-ups doet, je buikspieroefeningen doet en dertig keer een diepe squat maakt. Gewichtjes nodig voor je armen? Gebruik twee liter flessen cola die je in je tas stopte voordat je naar de speeltuin ging.

Heb jij tips om alles uit een speeltuindag te halen wat erin zit? Laat het ons weten, zijn we altijd benieuwd naar!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook