fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met het hele gezin op vakantie naar Limburg? Hier maak je daar de lekkerste vakantie van!

Als we de afgelopen anderhalf jaar één ding hebben geleerd, dan is het wel dat je ook dichtbij huis een heerlijke tijd kan hebben. Nog nooit boekten we zo veel leuke vakanties dichtbij huis en veel Nederlanders hebben de smaak te pakken. Ook ik heb het licht gezien. Waar ik vroeger het liefste naar Mexico, het Caribisch gebied of Zuidoost Azië reisde, kijk ik tegenwoordig naar fijne bestemmingen dichtbij huis. Zo zaten wij vorige kerstvakantie in een groot vakantiepark in de provincie Groningen en hadden hier heerlijke dagen. Onze volgende bestemming met de kids wordt vermoedelijk Limburg. Benieuwd waarom? Ik vertel het je graag!

On-Nederlands bourgondisch

Mijn man en ik gaan regelmatig met z’n tweeën een paar dagen naar Maastricht. Wat ons zo trekt aan deze stad, is dat het er bijna on-Nederlands bourgondisch is. De stad barst van de goede restaurants (mijn favorieten zijn Harry’s, Onglet en Beluga Loves You) en leuke cafeetjes. Genieten zoals je dat op vakantie in Frankrijk doet; het kan in Maastricht en de rest van Limburg. Ook als je van wandelen en fietsen in prachtige natuur houdt, is Limburg écht een fijne vakantieplek. Een wandeling in het Geuldal en een bezoekje aan de mergelgrotten zijn dikke aanraders, maar ook een rondvaart over de Maas mag niet op je lijstje ontbreken. Maastricht is veruit de bekendste stad van Limburg, maar ook Valkenburg, Sittard, Roermond en Weert zijn leuk om te ontdekken.

Met kinderen naar Limburg

Als je met kinderen vakantie gaat, dan zijn alle bovengenoemde activiteiten leuk. Wij verblijven met de kids liever op een van de campings in Limburg of een vakantiepark dan in een hotel.  Zo kunnen we leuke uitjes en etentjes buiten het park, combineren met al het leuks op het park. Een super leuke aanrader als je met het hele gezin naar Limburg gaat, is recreatiepark de Leistert. Hier vind je heerlijke horeca (echt Limburgs genieten), een gezellige overdekte plaza, een indoor speeljungle en als klap op de vuurpijl een subtropisch zwemparadijs! Verder is er heel veel entertainment en houdt het recreatieteam de kids de hele vakantie zoet.

Zelf slaap ik altijd het liefste in een lekker luxe huis dat van alle gemakken voorzien is. Het leuke bij de Leistert is dat ze heel veel verschillende soorten accommodaties hebben. Zo is er een romantische tweepersoons cabin, maar zijn er ook bunalows voor tot wel 18 personen. Of je nou met z’n tweeën of met de hele familie gaat: er is een geschikt verblijf. Slaap jij wél liever in een tent? Dan kan je bij de Leistert ook kamperen. Kies voor je eigen vertrouwde tent of caravan, of ga voor een lekker luxe safari- of glampingtent.

Weer het zwembad in

Het is mijn ervaring dat onze kinderen op dit soort plekken toch wel het meeste van de vakantie genieten. Op een dergelijk recreatiepark of op een kindercamping in Nederland, is nou eenmaal veel te beleven. Zo hebben zij plezier en kunnen wij als ouders ook meer ontspannen. Wij vinden het overigens altijd leuk om een park te combineren met leuke dagjes uit. Zo kan je bijvoorbeeld in de ochtend gaan wandelen in Maastricht, Valkenburg ontdekken of shoppen in Roermond, om tussen de middag weer in het zwembad te plonsen. Heerlijk, ik kijk hier nu al naar uit!

Limburg

In het najaar

Niet alleen in de zomer is het hier goed toeven, ook in het najaar is het super gezellig! Doordat er super veel binnenactiviteiten zijn, kan je er ook met slecht weer een onvergetelijke dag van maken. Valt er dan ook nog een dik pak sneeuw? Dan is de pret al helemaal compleet.

limburg

Praat mee

Wat lijkt jou leuk om allemaal te ontdekken in Limburg? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Lees ook: Hoe zit het met calorieën verbranden op de elektrische fiets? 

Reageer ook