fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met een bewakingscamera houd je inbrekers weg van je woning

We raken er steeds meer aan gewend dat waar we ook zijn, er bewakingscamera’s hangen die registreren wat we doen. Niet iedereen is daarvan gecharmeerd maar de voordelen van bewakingscamera’s zijn enorm. Zonder dat we het weten worden bijvoorbeeld op drukke vlieghavens al reizigers via camera’s gesignaleerd die heel andere plannen hadden dan een reis naar de zon maken. Steeds vaker schaffen mensen voor het beveiligen van hun woning een bewakingscamera met opname aan. Waarom? Waarom zou je een camera willen? Wij zochten het uit.

Toen twintig jaar geleden voor het programma Big Brother een groep mannen en vrouwen in een huis in Almere werden opgesloten, en talloze Nederlanders dagelijks hun leven volgden, was dat spraakmakende televisie. In een geen enkele ruimte waren we ‘veilig’, zelfs in de wc hingen bewakingscamera’s. Na een tijdje vergaten de deelnemers de camera’s en waren volledig zichzelf.

Camera’s bij particulieren

Van bewakingscamera’s op het werk, kijkt niemand meer op. Het blijkt preventief te werken als werknemers weten dat er opnames worden gemaakt. Zo zijn bewakingscamera’s ook niet meer weg te denken uit bijvoorbeeld winkels, stations, luchthavens. En steeds vaker schaffen particulieren een camera die opnames maakt aan. Somfy Shop in Hoofddorp is een van de vele bedrijven die zich heeft gespecialiseerd op het gebied van beveiliging en ziet steeds meer particulieren die zich veiliger voelen met bijvoorbeeld een ip camera op WiFi in huis.

Inbreker is in no time binnen

De keuze in deze camera’s is groot. Het voordeel is dat je je huis in de gaten kunt houden, thuis maar ook op afstand. Wist je dat een inbreker maar een paar seconden de tijd nodig heeft om te ontdekken of jouw huis makkelijk te enteren is? Die gasten wil je graag buiten houden en dat kun je onder meer doen door het plaatsen van bewegingsmelders, een hond die aanslaat zodra er vreemd volk rondom je huis struint, rolluiken voor je ramen plaatsen of een ip bewakingscamera plaatsen.

Waarom zou je een camera ophangen? Wij hebben drie redenen daarvoor:

1. Veiligheid huis. Het ophangen van een bewakingscamera die beelden opneemt, zorgt voor meer veiligheid. Je kunt je huis in de gaten houden vanaf en op elke plek.

2.  Veiligheid kinderen. Met de camera kun je je kinderen in de gaten houden. Zowel binnen als buiten. Dat is geruststellend en veilig.

3. Voor de buren. Sommige mensen hebben grote problemen met de buren. Steeds vaker worden bewakingscamera’s ingezet als bewijsmateriaal. Kijk maar, de buurman duwt echt een drol in onze brievenbus…

Wij vermoeden dat het niet lang duurt voordat iedereen gewoon een bewakingscamera thuis heeft hangen. Big Brother is watching you dan echt overal

Reageer ook