fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka dankzij black friday-aanbieding voordelig naar de sauna op blue monday

Ik weet nog dat ik jaren terug naar het journaal keek en de onbewogen nieuwslezeres beelden liet zien van de Drie Doldwaze Dagen in de Bijenkorf. Doorgaans keurige vrouwen sloegen elkaar zo ongeveer de hersenen in omdat ze hun zinnen allemaal op een onderbroekje van Calvin Klein hadden gezet. Ofzoiets. Onbegrijpelijk vond ik dat. Dat waren toch Amerikaanse toestanden, maar niet iets dat in ons gemoedelijke kikkerlandje gebeurde? Jazeker wel.

In Amerika is het gelukkig nog veel erger; als daar black friday losbarst, nou trek dan makkelijke schoenen aan zodat je je goed staande kunt houden in een van de immens grote shopping malls. Het verbaast me dat er zoveel uit Amerika naar Nederland overwaait. Halloween, Valentijnsdag en dus black friday en daarop volgend cyber monday. Van die laatste had ik tot voor kort nooit gehoord. Maar een korte speurtocht op internet leerde me dat je op cyber monday ook van alles kunt aanschaffen met hoge kortingen en dat cyber monday altijd de maandag na black friday is. Met dit verschil dat je op die dag alleen kortingen krijgt als je producten online koopt. Kijk, dat is weer handig om te weten.

Ray-Ban

Wat me ook handig leek: me nu vast eens flink verdiepen in hoe black friday werkt, zodat ik volgend jaar fluitend de voordeeltjes binnen roei. Want hoe pak je het kooptechnisch aan op zo’n dag? Steeds meer kledingwinkels haken aan, maar de truc is je niet te laten verleiden en even te wachten tot augustus, september en januari omdat kleding dan het goedkoopst is. Interessant om in de gaten te houden, is de designerkleding. Merken als Christian Dior, Prada en Ray-Ban willen eind november nog wel eens stunten met de prijzen en rond de dertig procent korting. Dat is toch mooi meegenomen!

Electronica

De meeste korting wordt gegeven op elektronica. Het is het wachten waard als je van plan bent om bijvoorbeeld een nieuwe tablet, koffiemachine op laptop aan te schaffen. Elektronische producten zijn op black friday het goedkoopst als je het vergelijkt met de rest van het jaar. Dat komt ook omdat grote ketens groot kunnen inkopen en de artikelen voordelig kunnen aanbieden.

Sauna!

Of ik wat gekocht heb? Jazeker! Ik werd overstelpt met mailtjes van bedrijven die mij messcherpe aanbiedingen deden. Eentje stak er met kop en schouders bovenuit: die van een sauna. Er werd mij een aanbieding gedaan die ik niet kon weigeren…. ontspannen voor een prikkie met een welkomstdrankje en smakelijke lunch… Op zwarte vrijdag kocht ik de voucher en bewaar ‘m zodat ik in de saaie januarimaand mezelf kan trakteren op een warme en ontspannende dag. Ik denk dat ik ‘m lekker op blue monday plan….

We zijn benieuwd… wacht je met sommige aanbiedingen op black friday? Of koop je dan juist niet? Ben je blij dat we in Nederland ook aan black friday doen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook