fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met dit leuke buitenspeelgoed lokt Karin haar mannen het huis uit

Nog een paar weken en dan barst de zomervakantie weer los. Zes weken lang geen school, geen gehaast in de ochtend, maar soms ook lange dagen waarin kinderen zich vervelen. Nou is het helemaal niet erg als kinderen zo nu en dan even niet weten wat ze moeten doen, maar niet te lang. Gelukkig heeft mijn jongste GraviTrax ontdekt en ik heb me verdiept in speelgoed waarmee zowel mijn jongste als oudste lekker aan de slag kunnen gaan.

Het is zo makkelijk om te roepen dat kinderen zich maar moeten vermaken. Soms weet je als kind ook even niet meer wat je moet ophangen. “Ga maar naar buiten,” hoor ik een vriendin vaak tegen haar dochter roepen. Als ik mijn vriendin dan vraag wat haar dochter gaat doen, haalt ze haar schouders op. “Wij moesten ons vroeger toch ook gewoon zien te vermaken? Onze ouders namen ons toch ook niet altijd mee naar pretparken en zwembaden?” Daar zit wat in.

GraviTrax

Maar tijden veranderen, en er is zoveel leuks om te ontdekken en mee te spelen. Dat GraviTrax waarover ik het net had bijvoorbeeld, dat is echt superleuk maar ook nog eens leerzaam. Met de GraviTrax kogelbaan komen mijn jongens van alles te weten over zwaartekracht, kinetiek en magnetisme. Van de onderdelen kunnen ze een grote 3D kogelbaan maken. Een dynamisch baan die kogels van het begin tot de finish brengt. Het is aan hen hoe ze de baan in elkaar zetten; ze kunnen er vrij vallen in maken of verschillende niveaus bouwen. Soms werkt iets niet zoals ze hadden bedacht, maar daarvan leren ze juist weer. De standaard baan is uit te breiden met GraviTrax Looping of Hamerslag. Er zijn dus eindeloze bouwmogelijkheden.

Maar als ik vind dat de mannen even lekker naar buiten moeten, zorg ik er voor dat ik ze wat ideetjes meegeef om te doen. Natuurlijk is voetballen hartstikke leuk en dat vinden zij ook, maar bij dertig graden achter een bal aanhollen is voor niemand goed. Dus heb ik geweldig buitenspeelgoed gevonden. Hier mijn top drie!

  1. Waterzone Waterbom

Heerlijk spel voor als het warm weer is: de Waterzone Waterbom. Doel is om de ballon zo snel mogelijk over te gooien. Spat de Waterbom in jouw handen uit elkaar? Dan word je nat en mag je even niet meer mee doen. Het spel is simpel: ballon vullen met water, in de kunststof clown plaatsen en daarna zet je de timer aan. Dan gooi je de ballon over en degene die niet nat wordt, is de winnaar.

  1. Insectenpotje met vergrootglas

Zelf vind ik het insectenpotje met vergrootglas erg leuk. Het potje is stevig doordat het van kunststof is gemaakt en in de deksel zit een vergrootglas zodat kinderen de gevonden beestjes eens even goed kunnen bekijken. Heel leerzaam en diervriendelijk want nadat de insecten uitgebreid zijn bestudeerd, draai je het dekseltje van het potje en laat je het studieobjectje weer vrij.

  1. Waterbaan Garage met Haven

De waterbaan Garage met Haven is echt te gek en in de vorm van een garage. Daarom heen ligt een echte haven vol bootjes die kris kras door elkaar varen. Fantastische combinatie dus: water en boten.

Maar ik maak mijn mannen ook blij met een goed gevulde picknickmand en schaduw in het bos. En als we dan een bal meenemen, zijn we ook weer uren zoet.

Wat doen jouw kinderen het liefste buiten? Speel je altijd mee of laat je het ze soms ook uitzoeken? Wat voor een speelgoed hebben ze? Laat het ons weten, praat mee in de comments onder dit artikel!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook