fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met dít fijne trucje heb je geen last meer van motten in je kledingkast

Eens in de zoveel tijd zie ik een mot bij ons in huis. Persoonlijk vind ik het hele nare beesten. Niet alleen omdat ik gewoon niet van beestjes in huis houd, maar vooral door de schade die ze aan onze kleding aanrichten. Ward draagt veel wollen truien en nou net daar zijn ze dol op. Eerst probeerden we ze altijd te verjagen met de klassieke mottenbal, maar toen onze kinderen vaker in onze kledingkast aan het spelen waren, hebben we hier afscheid van genomen. Tijd voor een andere aanpak! Maar hoe?

Dure stoffen

In veel huizen zijn motten aanwezig. En wist je trouwens dat het niet de motten, maar hun larven zijn die jouw dure wollen kleding maar al te graag lusten? Eén mot kan wel honderd eitjes leggen en dit doen ze het liefste tussen jouw kleding. Zodra deze eitjes uitkomen en de larven trek krijgen, doen ze zich graag tegoed aan jouw mooie kleding. Hun favoriete hapjes? Dure stoffen zoals wol en zijde…

Hout

Gelukkig is er dus een hele makkelijke en natuurlijke manier om de motten (en dus ook hun larven) uit jouw kledingkast te weren; namelijk door het gebruik van cederhout. Motten houden helemaal niet van cederhout en vermijden plekken waar dit te ruiken is. Denk bijvoorbeeld aan een kledingkast van cederhout, maar ook kledinghangers van cederhout werken goed. En wist je dat er ook speciale ringen bestaan die je om jouw hangers van plastic of eikenhout kunt hangen?

Praat mee

Een makkelijke en effectieve manier tegen die vervelende motten en hun larven! Hoe probeer jij motten uit jouw kledingkast te weren? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Lees ook:
Dit is waarom de timer van je wasmachine nooit klopt

1 reactie

Wim van Peene -

Meestal motten ze mij ook niet. M’n moeder maakte meestal gehaktballen in de vorm van postzakken om de slurf van piepers te verbrandnetelen.
Nadat ze de glasaal gevild had smeerde ze meestal reuzelvet op het linker glintpaaltje en schilderde ze afgelopen frietvet op het scharnier van ons klinket. Haar rechterwijsvinger zit sindsdien onder de tekenbeten… schijnbaar werkt transexuelenurine hier erg goed weerstand
Tegen

Reageer ook