fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met deze woonaccessoires is jouw huis in één klap klaar voor het najaar

Na een koude en natte zomer, hebben we in Nederland gelukkig prachtig nazomerweer cadeau gekregen. Het kwik daalde in september nauwelijks en ook in oktober is het buitengewoon warm en zonnig. Natuurlijk is dit allemaal hartstikke fijn, maar het neemt niet weg dat het échte koude en regenachtige herfstweer zich snel zal aandienen. Stiekem kijk ik daar altijd best wel naar uit. Want wat is er nou fijner dan het thuis warm en gezellig te maken? 

Huis in zomerstand

Ons huis staat momenteel nog vol in de ‘zomerstand’. Zo staan alle tuinmeubelen nog onafgedekt in de tuin, liggen de korte broeken nog bovenin de kast en is de thermostaat nog niet één keer aangeslagen. Op de bank liggen nog geen lekkere kleedjes en ook is mijn lade met kaarsjes en geurkaarsen nog leeg. Tijd om daar verandering in te brengen en ons huis in die échte herfstsfeer te krijgen. Doe jij met mij mee?

Kaarsen

Hetgeen ik in de herfst altijd in huis móét hebben, zijn dus kaarsjes. Ik vind werkelijk weinig meer bevredigend dan het huis te verlichten en te verwarmen met sfeervol kaarslicht. Daarnaast kies ik zo rond de herfst ook graag voor kaarsen met geurtjes als appel-kaneel, vanille en kardemom. Kruidig en helemaal perfect om bij op de bank te kruipen met een goed boek en een glas rode wijn.

Gouden woonaccessoires

Kleuren die echt bij het najaar horen, zijn warme kleuren als goud, oranje, bruin en okergeel. In het najaar kleed ik het huis extra aan met mooie woonaccessoires in die kleuren. Denk bijvoorbeeld aan gouden woonaccessoires zoals kandelaren, theelichthouders en beeldjes. Maar ook gele en bruine kussens op de bank geven je hele woonkamer meteen zo’n warme vibe.

Bloemen

Ook mijn bloemen stem ik af op het seizoen. In de zomer kies ik voor kleurrijke bossen, waarbij de kleurcombinaties niet gek genoeg kunnen zijn. In de winter ga ik voor bloemen met échte herfstkleuren en ik zet ze dan ook het liefste in een gouden of bruine vaas. Zet er een paar kaarsjes en wat leuke accessoires naast en je hebt een klassiek herfsttafereel met het gevoel van nu!

Wijn, pepernoten en lampjes

Tot slot vul ik de kasten met pepernoten (vanaf oktober al, haha!) en staat de kelder vol met mooie, volle rode wijnen. Ook versier ik ons huis van buien met gezellige lichtjes. Zo kom je zelfs na de ergste regenbui toch nog vrolijk thuis. De herfst mag van mij officieel losbarsten!

Hoe zorg jij ervoor dat jouw huis helemaal klaar is voor de koude en regenachtige dagen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook