fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met deze tips geef je jouw oude kledingkast het gevoel van een luxe inloopkast

Droom jij ook al jaren van een mooie inloopkast, maar is het vanwege de ruimte in je huis of het bedrag op je bankrekening niet mogelijk? In plaats van je droom te laten varen, hoop ik dat ik je met dit artikel kan inspireren om jouw huidige kledingkast om te toveren tot een kast met het gevoel van een luxe inloopkast. Lees mee en ontdek hoe je jouw kast een extreme make-over kunt geven!

Haal de deuren eruit

Veel mensen denken bij een inloopkast aan een kast waar je daadwerkelijk inloopt. Heb jij (net als de meeste mensen, haha) nou geen kamer over om jouw inloopkast te realiseren? Een open kledingkast geeft al snel het gevoel van een inloopkast en simpelweg het verwijderen van de deuren van jouw kast geeft de beleving van een luxe kledingkast.

Creëer hangruimte

Heeft jouw kast alleen maar legplanken? Haal verwijder deze aan één kant van de kast en hang hier een kledingroede op. Hang hier je mooiste jurkjes, bloesjes en jasjes op. De kledingplanken gebruik je voor je broeken, shirts en sportkleding. Heb je alleen maar korte jurken? Ga dan voor twee kledingroedes in het hanggedeelte. Zo benut je de ruimte optimaal!

Verlichting

Wil je jouw inloopkast echt naar het volgende niveau tillen? Zorg er dan voor dat de kast mooi verlicht is. Dit kan je doen door lampen op of in de kast te monteren, maar ook door bijvoorbeeld led-strips onder de planken te hangen. En heb jij een lamp met meerdere draaibare spots in je slaapkamer? Richt er dan zeker een op jouw mooie open kast!

Houd het netjes

Een open kast is heel mooi en kan er super chique uitzien. Let wel: kán! Als de kast een zooitje is, ziet het er helaas alles behalve chique uit. Houd hem dus opgeruimd en hang je kleding op kleur. Heb je wat minder mooie spullen die je graag uit het zicht plaatst? Dan kan je er ook voor kiezen om één deur te laten zitten of om mooie bakken in de kast te plaatsen. Zo ziet het er voor het oog opgeruimd uit, maar kan je het stiekem lekker rommelig houden.

Praat mee

Wat vind jij een mooie kast? En zou jij de deuren uit je kast durven te halen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Reageer ook