fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met deze prachtige kettingen heb jij jouw favoriete edelsteen altijd bij je

edelsteen ketting

Mijn mond viel open. Ik was een jaar of acht en met mijn ouders en broer op vakantie in Duitsland. Daar, in een steengroeve, bikten mijn broer en ik gouden brokjes uit de rots. Later begrepen we dat dat gewoon pyriet was, maar dat mocht de pret niet drukken. Mijn belangstelling voor stenen was gewekt.

Ik ben dol op edelstenen. Ik kan intens genieten van de prachtige intense kleuren, de verschillende vormen en de structuur ervan. Jarenlang droeg ik een edelsteen ketting; een zilveren kettinkje met een jade-steen. Want ik ben een weegschaal en bij dat sterrenbeeld past jade heel goed. Als tiener verdiepte ik me in edelstenen en sterrenbeelden, vond ik super interessant. Zo bevordert jade mijn evenwichtig denken, berusting en loslaten. Niks mis mee, dacht ik zo, maar veel belangrijker vond ik dat het gewoon een heel mooie ketting met een nog mooiere hanger was en ik er vaak complimentjes over kreeg.

Bergkristal hanger: Balans, Meditatief & Helderheid

Bergkristal hanger: Balans, Meditatief & Helderheid

Edelsteen ketting

Of je edelstenen de kracht kan toedichten die velen doen, weet ik niet. Het doet er voor mij ook niet toe, ik vind een mooi edelsteentje in een mooi hangertje een waar sieraad. En stiekem denk ik wel eens: stel nou dat het klopt en de steen mij kracht geeft… dat is toch mooi om te geloven? Ik zie steeds meer mensen een edelsteen ketting dragen en begrijp dat. Want al eeuwen krijgen edelstenen bijzondere krachten toegedicht en zijn ze geliefd door hun schoonheid. Het spreekt voor zich dat dit geen absolute wetenschap is en nooit is bewezen. Maar als jij je beter voelt door het dragen van een mooie edelsteen, is daar niks mis mee.


Als je geïnteresseerd bent in edelstenen of als je er meer over wilt weten, zijn er veel mensen die je erover kunnen vertellen. Dion is een van hen. Hij is oprichter van Mónos, zijn edelstenenavontuur. Zijn webshop, die hij samen bijhoudt met zijn vriendin Clara, hangt vol met edelsteen kettingen. Als sinds jongs af aan heeft Dion een grote belangstelling voor edelstenen. Aangewakkerd op vakanties in Duitsland en Oostenrijk. De belangrijkste vraag die hij zichzelf stelt: ‘wat wil ik nog leren en welke edelsteen laat mij daaraan herinneren?’

Steen eigenschappen

Wie zich verdiept in edelstenen, zal ontdekken dat edelstenen drie eigenschappen hebben. Zeldzaamheid is de eerste. Een steen is uniek als ‘ie niet overal in de natuur is te vinden. Hoe moeilijker te vinden, hoe unieker de steen is. Een andere eigenschap is de schoonheid van de steen. De kleur, glans en helderheid spelen daarbij een grote rol. De laatste eigenschap is duurzaamheid, en dan hebben we het over de chemische bestendigheid, breekbaarheid en hardheid.

Ruwe Rhodoniet hanger: Intuïtie, Vertrouwen & Veerkracht

Ruwe Rhodoniet hanger: Intuïtie, Vertrouwen & Veerkracht

Bijzonder cadeautje

Verschillende vriendinnen heb ik verrast met een edelsteen ketting. De edelsteen kettingen van Dion zijn uniek; geen een is hetzelfde. In het Latijns betekent  Mónos  ‘één’. Op de website is elk kettingbedeltje te zien. What you see is what you get, dus als je er een hebt uitgekozen die je mooi vindt, is dat ook het hangertje dat je krijgt. Als je liever geen ketting draagt, kun je een steen kopen die bij je past of die je mooi vindt en die in je zak kunt stoppen. Ik doe dat regelmatig en als ik ergens moet wachten, dan stop ik het steentje in mijn hand. Dat voelt altijd zo prettig en ik word er rustig van.

We zijn heel benieuwd of jij geïnteresseerd bent in edelstenen. Weet jij al welke edelsteen bij je past? En zou je een edelsteen ketting willen dragen? Of wil je dat nog ontdekken? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Kevin Malik via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook