fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe werkt je horoscoop?

Horoscopen. Of je vindt ze geweldig, of je vindt het pure onzin. Ik lees graag horoscopen. Op de een of andere manier wordt mijn ego er door gestreeld en krijg ik hoop van die kleine voorspellinkjes. ‘Deze maand komt er iemand op je pad die je leven op z’n kop zet’, staat er dan bijvoorbeeld. Nou. Ik kan niet wachten. Ben vier weken lang alert. En vaak klopt het.

Ja, zeggen mijn nuchtere vriendinnen dan, omdat je het wilt geloven. Dan zie je het ook en dan gebeurt het ook. Misschien hebben ze gelijk, maar ik denk dat er meer klopt aan horoscopen dan zij denken.

Ik ben me gaan verdiepen in horoscopen. Want wat is een horoscoop nou eigenlijk? Het is een astrologische voorstelling van het hemelgewelf. Gezien op een bepaald moment op een specifieke plaats. Astrologen geloven in een verband tussen de stand van de zon, maan en planeten en alles dat op aarde gebeurt. Voor het heden, verleden en toekomst kun je een horoscoop opstellen.

Geboortehoroscoop

Een van de bekendste horoscopen is de geboortehoroscoop. Deze is uniek. Het geeft de planeten, zoals deze stonden toen je op de wereld kwam, weer. Belangrijk voor het laten maken van een geboortehoroscoop is dat je de tijd van je allereerste schreeuw weet. Vraag het je ouders en als zij het niet meer weten kun je terecht bij de gemeente waarin je bent geboren. Je kunt daar je geboortebewijs opvragen. Vervolgens kan een astroloog je geboortehoroscoop in kaart brengen. Verwacht niet dat een astroloog antwoorden op jouw vragen of problemen heeft. Wel kan hij adviezen geven. En soms is het voor mensen voldoende om inzicht te krijgen in hun karakter. Door een geboortehoroscoop kan het duidelijk worden waarom ze bepaalde dingen doen zoals ze doen.

Daghoroscoop

Ik ben dus gek op horoscopen. In elk tijdschrift, in elke krant verslind ik ze. Ook kijk ik regelmatig op paravisie.nl waar daghoroscopen staan te lezen. Het is zo fijn om even op die manier mijn dag te beginnen.

Ik ben eind september geboren, dus mijn sterrenbeeld is Weegschaal. Ja, het ligt dus voor de hand dat ik alles wik en weeg, lang doe over het nemen van een beslissing, maar als ik de knoop heb doorgehakt, dat het weloverwogen is. Dat kan iedereen verzinnen.

Ooit kocht ik een boekje met allerlei wetenswaardigheden over de Weegschaal. Wat me altijd is bijgebleven en waar ik enorm verbaasd over was, is het volgende. In dat boekje stond dat je een weegschaal niet snel in een rode trui zit rondlopen. Wat?! Ja. En het klopt als een bus. Voor mij geen vuurrode trui of blouse. Doodongelukkig voel ik me daarin. Ook stond er dat je een weegschaal kunt herkennen aan zijn boekenkast. Want: de boeken staan of van groot naar klein, op kleur of op alfabet. Uren was ik bezig met het herschikken van mijn boekenkast als ik weer eens een boek uithad. Want ja. Mijn boeken staan op alfabetische volgorde.

Mensen die heel hard roepen dat het allemaal onzin is, laat ik roepen. Inmiddels weet ik wel beter.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook