fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met de luxe touringcar naar het Oktoberfest in Munchen

Sinds een paar jaar drink ik bier! Zoals jullie misschien weten fiets ik veel en maak ik lange tochten. Na zo’n tocht is het heerlijk om een koud biertje te bestellen en zo is er een traditie van bierdrinken bij mij ontstaan. Op fietsvakanties neem ik steevast na iedere etappe een regionaal biertje. Zeker op mijn tochten door Duitsland en Belgie was dat een feest!

Bierdrinken aan lange tafels

Door dat fietsen door Duitsland en ook door het proeven van al die lekkere Duitse biertjes ben ik heel anders tegen Duitsland aan gaan kijken. In iedere stad die ik tijdens mijn fietsvakantie aandoe voel ik me bijzonder welkom en ook het drinken van een biertje aan van die lange tafels vind ik plotseling geweldig. Wie had dat ooit gedacht? Ik niet!

Oktoberfest Duitsland

Maar wat blijkt? Veel van mijn vrienden zijn heel enthousiast over Duitsland en de biertjes die ze daar brouwen en verkopen. Zo ontstond het idee (op een vrijdagmiddag, natuurlijk bij het drinken van een lekker biertje) om in oktober met z’n allen naar het Oktoberfest in Munchen te gaan. Een leuk idee was geboren. Maar hoe gaan we dat organiseren? Hoe gaan we erheen?

Geen zin om naar München te rijden

Een vriend van me stelde voor om met 4 of 5 auto’s te gaan. Onze groep bestaat uit zo’n 16 mensen. Maar iedereen met een auto zag het eigenlijk niet zo zitten, omdat ze in München toch wel lekker aan het bier willen en na een dag of 2 a 3 lekker veel biertjes drinken, het niet zien zitten om naar huis te rijden. Dat snap ik helemaal. Eén van mijn vriendinnen vertelde dat ze met een ander vriendinnengroepje in juni naar het Oerol Festival gaat en dat ze daar een touringcar bus voor hebben gehuurd. Ze vroeg zich af of een touringcar huren ook een goed idee is voor ons voorgenomen tripje naar Munchen.

Met de touringcar naar Duitsland

De hele groep was meteen enthousiast. Zorgeloos biertjes drinken in Munchen en daarna op een veilige manier weer naar huis gebracht worden, terwijl iedereen al dat bier nog een beetje aan het verwerken is. Maar vooral lijkt het ons heel gezellig om met z’n allen in een touringcar te zitten die voorzien is van alle luxe zoals airconditioning, mediaspeler, koelkast, stoelen met verstelbare rugleuningen, ABS en toilet (ook wel handig na al dat bier).

Plannetjes maken

De komende weken gaan we lekker plannetjes maken. We zijn wel heel benieuwd of jullie wel eens met een groep vrienden of vriendinnen een touringcar gehuurd hebben en wat jullie ervaring was. Laat het ons weten in de comments hieronder.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook