fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mensen met schulden en financiële problemen, worden tegemoetgekomen door de overheid

Het zijn gekke tijden. Persoonlijk maak ik mij best wel zorgen… Naar de kinderen toe wil ik het niet laten merken, maar ik lig ’s nachts echt wakker om het feit dat ik bang ben dat er mensen ziek worden. Daarnaast maak ik mij ook zorgen over de financiële situatie van ons land en ons persoonlijk. Gelukkig komt de Nederlandse overheid haar burgers enorm tegemoet en werkt het hard aan regelingen om te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen in de financiële problemen komen.

Op zoek naar oplossingen

Na steunpakketten voor werkgevers en bepaalde beroepsgroepen, wil de overheid nu ook mensen met schulden tegemoetkomen. Dit blijkt uit een brief van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) aan deurwaarderskantoren. Het AD bericht dat het CJIB deurwaarders heeft gevraagd op zoek te gaan naar oplossingen. Zo wordt er geprobeerd beslagleggingen op huis en salaris zo veel mogelijk te vermijden. Ook het DUO heeft aangegeven studieschulden momenteel niet te rapporteren aan het CJIB.

Uitgesteld

Met het ook op de corona-crisis, kunnen mensen die een boete niet kunnen betalen, uitstel van betaling aanvragen. Indien je momenteel een betalingsregeling hebt lopen, kan deze tijdelijk worden gestopt of aangepast. Uiteindelijk zullen de boetes wél gewoon betaald moeten worden, maar met het oog op de omstandigheden als gevolg van de crisis, mag het wel later.

Opluchting

Wij denken dat dit voor mensen een enorme opluchting kan zijn. In tijden als deze, kan elke financiële handreiking zorgen dat er weer even voldoende op de bankrekening staat.

Praat mee

Wat vind jij van deze regeling? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook