fb
Damespraatjes Damespraatjes

Meike: “Baas woedend om 1 aprilgrap die ik heb uitgehaald”

Vroeger werd vaak van Meike gezegd dat ze de leukste is thuis. “Ik was gewoon een onwijze grapjas en altijd in voor een lolletje met mijn broers, vriendinnen en vrienden. Mijn juf kon er wel eens gek van worden, zeker van mijn 1 aprilgrappen. Ik geniet gewoon enorm van een goede grap. Alleen werd mij deze dit jaar niet in dank afgenomen…” 

Droombaan

Sinds vorige zomer werk Meike bij een gezellig en jong recruitmentbureau. “Het is mijn tweede baan en ik heb het daar zo naar mijn zin. Iedereen is onder de veertig. Er wordt keihard gewerkt, maar we maken ook veel lol. Zo hebben we elke vrijdag een grote borrel waar alle collega’s en hun vrienden op afkomen. En zijn we in februari met het hele bedrijf gaan skiën. Ik kan wel zeggen dat ik enorm op mijn plek ben en dat ik mijn droombaan heb gevonden.”

Bewonder hem

Meike kijkt enorm op tegen haar baas Julius. “Hij is nog hartstikke jong en heeft een prachtig bedrijf opgebouwd. Ondanks de hoge werkdruk en een groot team van personeel waar hij leiding aan geeft, is hij altijd vriendelijk, relaxt en heeft oog voor je. Zo kreeg ik een week betaald verlof toen mijn vriendje het had uitgemaakt en is hij nooit te beroerd om mensen uit zijn team te helpen met verhuizen of het opknappen van klusjes in hun tuin. Ik bewonder hem, zeker nu hij een zoontje van een half jaar oud heeft.”

1 aprilgrap

Al een paar weken geleden vroeg Meike haar collega’s of ze op kantoor ook 1 aprilgrappen met elkaar uithalen. “Dat deden ze niet, maar iedereen zei wel dat het ‘echt iets voor ons’ is. Ik besloot een grap te organiseren en stelde een paar practical jokes voor. Uiteindelijk kozen we ervoor om gisteren, op 1 april, 100 pizza’s bij mijn baas thuis te laten bezorgen. En niet door één bezorger, maar verdeeld over wel tien bezorgers die om de beurt zouden aanbellen.”

Op de hoek van zijn huis

Om hun baas niet op enorme kosten te jagen of de pizzaria in de problemen te brengen, betalen ze de pizza keurig vooraf. “Wij stonden op hoek de van zijn huis met een paar mensen klaar om zijn reactie te filmen en de pizza’s in ontvangst te nemen, mocht Julius ze niet meer willen aannemen. Een hilarische grap vonden wij. We hadden verwacht dat iedereen (inclusief onze baas) de grap kon waarderen. Ik zag ons al lachend en nagenietend samen in zijn tuin de pizza’s opeten.”

Not amused

Helaas werd de grap minder goed ontvangen dan gehoopt. “Bij het aankomen van de eerste twee bezorgers kon Julius er nog wel om lachen, maar bij bezorger nummer drie was hij duidelijk geïrriteerd. Toen hij op bezorger nummer vier ronduit begon te schelden en voor bezorger nummer vijf niet eens meer opendeed, hebben we hem gebeld en zijn naar zijn deur gelopen. Julius was op z’n zachtst gezegd not amused.”

Stevig gesprek

Toen Julius hoorde van de grap en hoeveel pizza hem nog te wachten staat, ging hij compleet door het lint. “Scheldend en tierend stond hij in zijn deuropening. Hoe we dit in ons hoofd konden halen op zijn vrije dag. ‘Ik ben thuis met mijn gezin en ons zoontje is niet lekker. Denken jullie nou echt dat ik dit grappig vind. Dit was een totaal verkeerde grap en daar gaan we morgen op kantoor een stevig gesprek over voeren.”

Spijt

Meike heeft er niet van kunnen slapen vannacht. “Ik was de aanstichter van deze grap en ik werk nog niet eens een jaar bij Julius. Wat als hij mij laat gaan of dat de werksfeer enorm is verpest? Ik heb echt heel veel spijt van deze grap. Hoe kon ik denken dat het grappig was om hem zo te pakken te nemen terwijl hij thuis was met zijn gezin. Mijn vriend vindt dat ik het niet moet overdrijven: het is een behoorlijk unieke 1 aprilgrap, maar zo ver ging het toch niet? Ik weet niet wat ik ga zeggen tijdens het gesprek…”

Wat zou jij doen als je Meike was? Je excuses aanbieden of zeggen dat het allemaal wel meeviel? En vond je deze grap te ver gaan of viel dat best mee?

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Joris -

Hoe was het gesprek met Julius, Meike?

Emile -

tja Dat het zoontje van de baas niet leeker was had je ook niet kunnen weten,zeg hem dat t je spijt dit achteraf te moeten vernemen,en dat dat niet de bedoeling was!

Joris -

En, hoe liep je gesprek? Gewoon aan het werk of aan het solliciteren geslagen?

Petra van Dorp -

Ik vind het een bijzonder lullige grap. Bijna iedereen die zichzelf grappig vindt, is dat gewoon niet. Wat moet je in godsnaam met 100 (!) pizza’s bij iemand op zijn vrije dag (!) laten bezorgen, wat is daar de lol aan? Ik zie het echt niet maar ik geef onmiddellijk toe, ik heb weinig gevoel voor humor. Ik denk niet dat een verkeerd gelopen 1 aprilgrap reden is om je te ontslaan (Dat zou wel leuk worden voor de kantonrechter), maar je hebt best kans dat de onderlinge verhoudingen op kantoor, dus de werksfeer, of flink verpest is of dusdanig veranderd dat je het er niet zo leuk meer vindt. Dat is het risico om grappen uit te halen met collega’s en bazen die je niet zo goed kent als je eigen familie of vrienden. Een harde, maar wijze les, en ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe het afloopt!

Joris -

Ik zou dit absoluut niet kwalificeren als unieke grap van iemand die de leukste thuis gevonden zegt te worden. Het is een klassieke grap, zij het kwantitatief een beetje heel erg overdreven. De man heeft vast in emotie gereageerd en komt vast wel tot bedaren voor je hem erover spreekt. En zo niet, weet je ook voldoende. Laat je na Pasen even weten hoe het gesprek is verlopen?

Reageer ook