fb
Damespraatjes Damespraatjes

Meer uit je workouts halen? Dit kunnen supplementen voor je betekenen!

Met spierpijn in mijn armen, benen en schouders zit ik vandaag achter mijn computer. Sinds een paar weken zijn mijn man en ik weer begonnen met sporten. Elke week komt er een trainer naar ons huis en gaan we een uurtje helemaal los in de tuin. Waar ik vroeger een soort trainingsmachine was, is daar na mijn zwangerschappen vrij weinig meer van over. Ik moet weer op nul beginnen en dat voel ik! Is de spierpijn eindelijk weggetrokken? Dan is het weer tijd voor de volgende training en begint het weer van voren af aan. 

Het begin is er

Geloof het of niet, maar ik vind die spierpijn heerlijk. Het is fijn om te weten dat je lijf aan het werk is geweest en dat je spieren met de week sterker worden. Ik voel me gezonder, krachtiger en zit ook beter in mijn vel. Binnenkort gaan we van één workout naar twee workouts per week! Samen met mijn wekelijkse tennisles, sport ik dan al flink meer dan een jaar geleden. Ik ben er nog lang niet, maar het begin is er zeker.

supplementen

Voeding en supplementen

Wanneer je begint met sporten, ben je misschien nog niet zo bezig met voeding en eventuele supplementen. Maar wist je dat de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen niet alleen belangrijk is voor fanatieke sporters, maar juist ook voor beginnende sporters? De juiste voeding en supplementen kunnen je helpen sneller spieren op te bouwen, beter te herstellen en meer energie te hebben. Wat je niveau ook is: de juiste stoffen helpen je sneller beter en fitter te worden!

Hoe supplementen je kunnen helpen

Supplementen kunnen je helpen je doelen sneller en makkelijker te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een pre-workout supplement, welke erop geënd is je meer energie en concentratie te geven tijdens de training. Zo bevat het vaak cafeïne, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het je trainingseffectiviteit vergroot. En heb je weleens nagedacht over het gebruik van een Fatburner van BASE247® wanneer je probeert af te vallen? Wie weet werkt het goed voor jou! Een andere mogelijk optie is afvallen met shakes. Zelf deed ik dit in de periode voor mijn huwelijk en dat ging echt als een tierelier!

supplementen helpen workout

Hand in hand

Supplementen kúnnen je helpen, maar ze zijn nooit een vervanging voor gezonde en evenwichtige voeding. Voordat je begint met het gebruiken van supplementen, is het belangrijk dat jouw gewone voedingspatroon in balans en overwegend gezond is. Vind je het lastig om in te schatten wat voor jou belangrijke voedingsstoffen zijn en hoe je deze binnenkrijgt? Bespreek dit dan eens met jouw huisarts of bezoek een diëtist. Een gezonde levensstijl en het gebruik van supplementen gaan hand in hand en werken niet los van elkaar. Goed om te onthouden!

Wat ik gebruik

Zelf gebruik ik naast mijn gewone voeding een vitamine D supplement, drink ik levertraan (voor de Omega-3) en drink ik heel soms een eiwitshake (als ik bijvoorbeeld geen tijd heb om te eten). In de basis probeer ik vooral gezond te eten (niet te veel zout, verzadigde vetten en suiker) en drink ik doordeweeks geen alcohol of frisdrank. Ik merk dat de combinatie van sporten, gezonde voeding en supplementen voor mij goed werkt.

Heb jij al een nagedacht over het gebruik van supplementen? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Lees ook: Kan het kwaad om te sporten met een kater? 

Reageer ook