fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maud haar man bleek een pedoseksueel: “Hij betaalde een dertienjarig meisje voor seks”

Het was drie uur ’s nachts toen Maud’s man Tim van zijn bed werd gelicht. “De kinderen waren uit logeren en alleen Tim, de hond en ik waren thuis. Gelukkig maar, dat hun vader vastzit is al traumatisch genoeg voor Liv en Milan.” Ik zit met Maud aan haar keukentafel, waar ze over de arrestatie van haar man vertelt. “Ik wist van niks. We waren gelukkig en hadden alles wat ons hartje begeert. Totdat Tim zo stom moest zijn om een dertienjarig meisje te neuken.”

Maud en Tim leerden elkaar tien jaar geleden kennen via een datingsite. “Mijn moeder vond het vreselijk. Zo hoorde dat niet volgens haar. Een man leerde je kennen op een normale plek, niet op het internet. Achteraf had ze misschien een beetje gelijk. Haha!” Na een relatie van twee jaar gaat Tim op één knie. “We trouwden het jaar daarna en al snel volgden Liv en Milan.”

Het perfecte plaatje

Het huwelijk van Maud en Tim is er een zoals je ze niet vaak ziet. “Veel vriendinnen waren jaloers op mij. Tim is een man die weet hoe hij een vrouw in de watten moet leggen. Hij kwam elke vrijdag thuis met een enorme bos rozen, regelde vaak romantische weekendjes weg en zei altijd tegen me hoe dol hij op mij was.” Maud had het idee dat alles goed zat.

‘Uw man is een pedofiel’

“Tijdens Tim’s arrestatie werd duidelijk waarvan hij verdacht werd: seks met een meisje van dertien. Ik dacht dat ze een fout maakten en ben enorm tekeer gegaan tegen het arrestatieteam. ‘Nee hoor mevrouw, uw man is een pedofiel. Hij gaat mee’ zei één van de mannen.” Ook toen geloofde Maud er helemaal niks van. “Pas toen Tim later zelf opbiechtte wat er speelde, daalde het nieuws een beetje in.”

Op zoek naar jonge meisjes

Als Tim al een paar dagen vastzit, belt hij Maud. “Hij wilde alles eerst tegen mij vertellen, voordat hij zijn bekentenis naar de politie af zou leggen. Hij vertelde dat hij altijd al seksueel opgewonden raakte van jonge meisjes. Hij heeft dit jarenlang verdrongen, maar sinds een paar maanden kwam het weer naar boven. Hij kon er geen weerstand meer tegen bieden en is op zoek gegaan naar jonge meisjes om seks mee te hebben.”

Alles blijkt nog erger

Pas in de rechtszaal hoort Maud uiteindelijk hoe erg het eigenlijk is. “Hij heeft honderden minderjarige meisjes via Facebook benaderd. Een groot deel reageerde niet op zijn berichten, maar een aantal jonge meisjes tussen de 12 en 15 jaar is het gesprek wel met hem aangegaan. Hij heeft tientallen meisjes geld geboden om met hem af te spreken. Uiteindelijk was er één meisje die hier op ingegaan is. Ze was pas 13 jaar oud.”

Zwakbegaafd meise

Tim en het meisje spraken af bij haar school. Hij heeft haar toen meegenomen naar een hotel en heeft hier seks met haar gehad. “Het meisje bleek zwakbegaafd te zijn en speciaal onderwijs te volgen. Ze had echt geen idee wat ze deed toen ze met Tim heeft afgesproken. De 250 euro die hij haar heeft geboden heeft ervoor gezorgd dat ze het deed. Toen ze thuiskwam en haar moeder vroeg hoe ze aan het geld kwam, heeft ze gewoon verteld dat ze seks met een oudere man heeft gehad. Haar ouders hebben direct de Facebook-gesprekken tussen haar en Tim aan de politie gegeven. Toen is het balletje gaan rollen en startte het onderzoek naar Tim.”

Vreselijke foto’s

Niet alleen uit Tim’s chatgeschiedenis op Facebook blijkt dat hij hartstikke schuldig is, ook op zijn telefoon en laptop vinden ze bewijsmateriaal. “Vreselijke foto’s van jonge meisjes die dingen doen die ze niet horen te doen. Laten we het daarop houden. Ook dit hoorde ik pas in de rechtszaal. Ik heb diezelfde dag nog de scheidingspapieren aangevraagd.”

Het nog niet achter zich gelaten

Maud en Tim zijn nu officieel gescheiden. “Maar alles achter mij laten? Dat kan ik nog niet. Mijn kinderen en ik volgen therapie en praten er veel over met elkaar. De kinderen zijn nog zo jong, die snappen niet dat hun vader ineens in de bak zit. Ze willen hem graag bezoeken, maar ik houd dit zo veel mogelijk af. Ze zijn een paar keer met de moeder van Tim meegeweest, maar ook zij wil haar zoon eigenlijk niet meer spreken. Dit doet ze echt voor de kinderen.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook