fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s Zwangerschapsdagboek: 17 weken zwanger

Vandaag ben ik precies 18 weken zwanger. En het blijft één groot feest! Waar ik me vorige week nog erg druk maakte over het kindje, zijn deze zorgen nu als sneeuw voor de zon verdwenen. Vanuit meerdere hoeken ben ik gerustgesteld en ook het lekkere weer is goed voor mijn humeur. Ik heb nog nooit lekkerder in mijn vel gezeten dan nu! Mijn zeventiende zwangerschapsweek ging over rozen. 

Gevoel van vrijheid

Doordat ik me zo goed voelde, heb ik veel gedaan kunnen krijgen op mijn werk. Ik heb het besluit genomen om niet helemaal met zwangerschapsverlof te gaan, maar wel om aanzienlijk minder te gaan werken. In deze periode besef ik meer dan ooit hoe lekker het is om mijn eigen baas te zijn. Niet alleen vanwege de invulling van mijn zwangerschapsverlof, maar ook de flexibele indeling van de rest van mijn leven. Niemand heeft er problemen mee als ik een middag wat eerder stop om in de zon te zitten en dat grote gevoel van vrijheid maakt mijn werk nog leuker.

Mijn eerste positiekleding

Wat ook leuk is, is dat mijn buik nu écht begint te groeien. Mijn gewone broeken krijg ik nog wel aan, maar om nou te zeggen dat ze lekker zitten… Mijn knoop dichtdoen is nog nooit zo’n grote struggle geweest. Gisteren ben ik dan ook voor het eerst gaan shoppen voor comfortabele positiekleding en oh, wat was het leuk. Toen ik toch in de Bijenkorf liep heb ik me ook meteen georiënteerd op luiertassen. Dat is best lastig, want persoonlijk vind ik ze allemaal niet echt mooi. Uiteindelijk belandde ik in de nieuwe Céline winkel, waar ik wél een hele mooie tas zag. Geen luiertas, maar wel groot genoeg dat er luiers inpassen. Hier gaan we voor sparen dus!

Zondag: Even met Ward en hond Sambal bij ons nieuwe huis kijken. Volgende week krijgen we de sleutel!

Zondag: Even met Ward en hond Sambal bij ons nieuwe huis kijken. Volgende week krijgen we de sleutel!

‘Gekke’ cravings

Terwijl ik dit schrijf werk ik mijn tweede appel van vandaag weg (en het is pas 10:30 uur). Waar sommige vrouwen niet van de augurken met slagroom kunnen afblijven, heb ik hele andere cravings: fruit. Aardbeien, mango’s, appels en ananassen; ze gaan er met kilo’s doorheen. Wel wat veel suiker natuurlijk, maar gelukkig ook vitaminen en vezels. Ach, ik ben al lang blij dat ik die zeven bakken Ben & Jerry’s die Ward voor me heeft gekocht, in de vriezer kan laten liggen.

Al met al: het gaat me allemaal goed af. Fysiek voel ik me top en ook de moraal heeft een hoogtepunt bereikt. Het enige wat mij nu nog te doen staat, is hier met volle teugen van genieten!

Hoe was dit bij jouw zwangerschap?

Hoe heb jij deze fase van je zwangerschap ervaren? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en adviezen! Je kunt een bericht in de comments onder dit artikel achterlaten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook