fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s kinderen gaan los op de nieuwste hit van DJ Blijwin

DJ Blijwin

Sinds dit schooljaar zit Sophia op de basisschool. Het is heel bijzonder om te zien hoe snel ze zich hier thuisvoelt en hoe leuk ze het elke dag vindt om naar school te gaan. Van de werkjes tot de gymles en van de overblijf tot spelen met vriendjes na school; ze raakt er niet over uitgepraat thuis. Wat ik ook heel leuk vind om te zien, is dat ze steeds meer vrienden en vriendinnen maakt. De speelafspraakjes wisselen elkaar af en ook heeft ze regelmatig partijtjes. Na een partijtje komt Sophia vaak thuis met goede verhalen, tasjes met cadeautjes en snoep én nieuwe liedjes. En over die liedjes wil ik het graag hebben, want sinds kort gaan onze kids thuis helemaal los op ‘(Ik wil) Rocken op m’n luchtgitaar’ van DJ Blijwin. 

Bij partijtjes is DJ Blijwin (of een van zijn collega’s) een graag-geziene gast. De vrolijke disco-act laat kinderen dansen, zingen en even helemaal losgaan. Maar ook voor een schuimparty (ja, met écht schuim!) draait hij zijn hand niet om. Je kunt de populaire kinder-DJ dus thuis boeken, maar ook op een van zijn shows zien. Deze zomer staat hij weer op heel veel vakantieparken, campings, buurthuizen, BSO’s en sportverenigingen.

Wild headbangen

Op de feestjes speelt DJ Blijwin de leukste hits voor kinderen, maar ook zijn eigen muziek. En nou net zijn nieuwste nummer staat bij ons al weken op repeat. (Ik wil) Rocken op mijn luchtgitaar is een pakkend en swingend lied waarbij Sophia en Helena wild head-bangend doen alsof ze gitaar spelen. Het leuke aan het liedje vind ik dat het het aanstekelijk werkt en dat kinderen van elke leeftijd meteen beginnen te dansen. Zowel jongens als meisjes: bij Sophia in de klas doet iedereen gezellig mee.

Samen losgaan

En juist dat hoge ‘iedereen doet mee gehalte’, vind ik als moeder heel belangrijk. Ik vind het heel gaaf om te zien hoe muziek mensen kan verbinden. Op de dansvloer kunnen zelfs kinderen die vaak ruzie hebben, ineens samen helemaal los gaan. Dat is altijd leuk om te zien en goed voor de sfeer. Ik zet ‘(Ik wil) Rocken op mijn luchtgitaar’ dan ook graag even op als Sophia en Helena elkaar in de haren vliegen. Op de een of andere manier slaat de sfeer direct om en staan ze samen dansend in de kamer. Haha!

Leuke kinderhits

Naast ‘(Ik wil) Rocken op mijn luchtgitaar’ heeft DJ Blijwin nog meer vrolijke hits voor kinderen. Ook het liedje ‘Blij Zijn’ vinden ze bij ons heel erg leuk. Je kunt de nummers beluisteren via YouTube, Spotify en Apple Music. Zeker ook alvast even luisteren als je DJ Blijwin hebt geboekt voor een kinderfeestje! En vergeet ze niet in de groepsapp met de ouders van de kids te delen. Als ze de liedjes al een beetje kunnen meezingen gaat het op het partijtje nog harder los.

Praat mee

Kende jij DJ Blijwin al? En hebben jouw kinderen al eens een partijtje met hem (of een van zijn collega’s) gehad? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Foto door Gustavo Fring

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook