fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s Hondenleven: Waarom wij voor Franse Bulldogs hebben gekozen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mijn honden zijn de leukste diertjes ter wereld. Ik kan urenlang naar ze kijken als ze aan het spelen zijn, als ik me even rot voel weten ze me altijd op te vrolijken en ook mijn vrienden en familie zijn dol op de beestjes. Zoals jullie inmiddels wel weten zijn het twee Franse Bulldogs. Maar waarom hebben we voor Franse Bulldogs gekozen? In dit artikel vertel ik je er alles over!

Mijn droomhond toen ik nog kind was

Als kind wilde ik altijd een Beagle. Wat een schatjes, met die mooie kleuren en grote oren! Dat er toevallig ook een hele lieve Beagle bij ons in de buurt woonde, zorgde ervoor dat deze wens alleen maar groter werd. Helaas waren pa en ma wat minder enthousiast over het nemen van een hond, waardoor het mij als kind nooit is gelukt om daadwerkelijk een Beagle aan te schaffen. En terecht ook wel… Als puperende, sportende en met vriendinnen ‘chillende’ jonge vrouw was het mij nooit gelukt om de zorg voor een hond te dragen. Pa en ma: 1-0 voor jullie!

Toen ik op kamers ging verdween de wens om een hond als sneeuw voor de zon. Al mijn geld ging naar bier en al mijn tijd naar feesten en ik had toen al wel door dat ik alleen mezelf zou beperken door een hondje te nemen. De ‘wordt nou toch eens verstandig opvoeding’ van mijn ouders begon zijn vruchten af te werpen.

Eindelijk een hond!

Maar, vanaf het moment dat het over en uit was met studeren, wist ik één ding heel zeker: nu komt er een hond! Hoewel ik vroeger een  groot Beagle fan was (en ze nog steeds heel leuk vind), wist ik wel dat het nemen van een Beagle ongeveer net zo verstandig zou zijn als het nemen van een Chimpansee. Beagles hebben heel veel  ruimte, uitdaging en beweging nodig. Zo veel ruimte, uitdaging en beweging dat ik het hem of haar helaas niet zou kunnen bieden.

Het idee om een Franse Bulldog te nemen kwam van mijn zusjes Amber en Sianne. Zij waren altijd al fan en probeerden mij dan ook direct over te halen om voor een Fransje te kiezen zodra ze hoorde dat ik op zoek was naar een hondje. Na heel wat research moest ik toegeven dat ze gelijk hebben: Franse Bulldogs zijn de shit! Het zijn hondjes met een zachtaardig karakter, kunnen enorm goed luieren, houden van buitenspelen maar hoeven geen 10 kilometer per dag door het bos te rennen, blijven bij regen het liefste lekker binnen én zijn lekker eigenwijs. Wat wil een baasje nog meer?!

Vieze scheetjes

Toen we Lola kregen, bleken alle verwachtingen waar. Lola is super lief, soms heel druk, maar vaak ook mega lui. Ze houdt van buitenspelen, maar als het regent krijg je haar maar met moeite van de bank. En tot slot: ze is écht super eigenwijs. Zo leuk! Ook onze pup Sambal vertoont al deze typische bullen-trekjes. En oh: waarin ze hun ras ook echt eer aandoen is het laten van vieze scheetjes.

Welk ras hebben jullie?

Al met al: wat ben ik blij dat we twee van die lieve Frenchies in huis hebben. Wat voor hond heb jij? En waarom heb je voor dat ras gekozen? Ik ben heel benieuwd! Laat je reactie achter in de comments onder dit artikel.

Volgende week vrijdag plaatsen we om 16:00 uur weer een nieuwe blog over Mara’s Hondenleven. Het onderwerp: Lola wordt op vierjarige leeftijd gesteriliseerd.

luieren

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Angelique -

Hoi Mara, wij hebben ruim 10 jaar dus een Beagle “Twister” gehad. Hij heeft zijn naam altijd eer aan gedaan. Super lief en ontdeugend. Alles wat eetbaar was ging bij hem naar binnen. Zelfs in de schooltassen van de kids vond hij wel een overgebleven sneetje brood inclusief plastic zakje. Sinds anderhalf jaar is hij er niet meer, maar nu pas ik in “deeltijd” op op de Franse Bulldogpup “Koda” van mijn zoon en schoondochter. Zo vreselijk leuk! Net wat je zegt, het ene moment heel erg druk en daarna heerlijk knuffelen. Allebei de rassen zijn erg leuk. De Beagle gaat altijd voor zichzelf, het blijft n jachthond. Door weer en wind naar buiten dat deert m niets. En het Fransje leer ik steeds beter kennen als n echte ontdeugende knuffelaar!
Succes met je blog! Angelique

mara -

Hi Angelique,

Bedankt voor je reactie! Wat leuk om jouw verhaal te lezen en wat heerlijk dat je op Koda mag passen. Heel veel plezier met elkaar en nogmaals bedankt voor je enthousiaste en leuke bericht, hier word ik blij van 🙂

Liefs,
Mara

Reageer ook