fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s bikini body challenge: vijf kilo in zes weken!

Gezond Gezin
Mijn zomervakantie op meerdere tropische eilanden komt steeds dichterbij. Dit betekent niet alleen vijf weken lang niet werken, niet naar school en hopelijk geen regen, maar ook korte jurkjes, niets verhullende broekjes en sexy bikini’s. Met meerdere borrels, happy hours en paraderen op het strand in het vooruitzicht slaat de dieet paniek toe. Hoe krijg ik er voordat ik het vliegtuig instap er minstens vijf kilo vanaf?!

Als ik na de zoveelste opvlieger, als gevolg van afval stress, besluit iCal te openen zie ik dat ik nog zes weken heb. Zes weken sporten, gezond eten en niet teveel EK-biertjes naar achteren slaan…. Hoe vervelend dit ook klinkt, voor mijn dieet zou het niet slecht zijn als het Nederlands elftal de voorrondes niet doorkomt. Sorry mannen, maar mijn Sylvie-achtige lichaam betekent voor mij net zoveel als de cup voor jullie.

Vorige week had ik een boekpresentatie met lunch van Weight Watchers. Weight Watchers is een methode die staat voor een gezonde levensstijl met gevarieerde voeding en voldoende beweging. Uit een onderzoek uitgevoerd door medisch tijdschrift The Lancet is gebleken dat wanneer patiënten met overgewicht en obesitas door hun arts worden doorverwezen naar Weight Watchers, ze gedurende een jaar meer dan twee keer zo veel afvallen in vergelijking met de patiënten die alleen reguliere zorg van hun arts krijgen. Na een praatje met een aantal Weight Watchers fanaten besloot ik zelf ook deze methode te gebruiken.

Ik volg het plan online en vul alles in de Weight Watchers app op mijn telefoon in, maar dit hoeft natuurlijk niet. Ook is het mogelijk om naar bijeenkomsten te gaan onder leiding van een begeleid(st)er en anderen die ook aan Weight Watchers doen. Super motiverend dus!

Bij de presentatie kreeg ik ook het nieuwste boek cadeau: ‘Gezond Gezin’. Gezond eten en leven wordt voor iedereen steeds moeilijker. Onderweg naar school fietsen je kinderen langs minstens drie snackbars, je man pakt regelmatig een vette snack bij het tankstation mee en jij slaat op je werk geen koekje over. Verleidingen zijn overal. Dit nieuwe boek vertelt over deze verleidingen en geeft trucjes om jouw hele gezin gezonder te krijgen. Stap voor stap.

‘Gezond Gezin’ bevat meer dan 200 recepten, waarvan ik er nu vijf zelf heb geprobeerd: Aardbeien limonade (foto links), Gepocheerde appels met vanilleyoghurt, Kipfilet met limoen (foto rechts), Chinese noedels met groenten en Couscoussalade met kikkererwten en tomaten. Stuk voor stuk heerlijke receptjes die verantwoord zijn voor het hele gezin (en mijn Sylvie lichaam).

Vijf kilo in zes weken is zeker haalbaar en ik ga er dan ook vol voor! Ik hoop over 2 maanden een foto te kunnen posten waar ik slank, bruin en vooral super gezond opsta. Ik ben erg benieuwd naar jullie afslank verhalen. Heb je weleens een dieet geprobeerd? Hoe kijk je tegen Weight Watchers aan?

Het boek is sinds 11 juni verkrijgbaar.

 

Mara Blikslager

Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (19 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 
// <![CDATA[
var uri = 'http://impnl.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20642926)a(1506742)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Reageer ook