fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara wordt GEK van honderden vriendschapsverzoeken per week

Het begon een tijdje geleden: ik opende mijn Facebook app en zag dat ik zo’n vijftig vriendschapsverzoeken open had staan. Wauw, dacht ik eerst. Was ik beroemd geworden zonder dat ik het wist? Gaat heel Damespraatjes viral? Of was ik te zien in een programma met verborgen camera? Ik had geen idee, maar de verzoeken bleven binnenstromen.

Eerst voelde ik me gevleid. Hoe leuk is het dat ineens honderden mensen je op Facebook willen toevoegen? Maar al snel kreeg ik door dat het helemaal niet leuk was. Het waren verzoeken van mensen die ik niet ken. Zo goed als allemaal man. En als ik naar de foto’s kijk: mensen die ik eerlijk gezegd ook helemaal niet WIL kennen. Eén voor één klikte ik op ‘verzoek verwijderen’.

Hulp gezocht

Maar de verzoeken verwijderen was niet de oplossing. Het leek een soort tsunami aan vriendschapsverzoeken. En als je de ene golf had overleefd, denderde er weer een nieuwe golf met verzoeken binnen. Ik had het gevoel te verdrinken in vriendschapsverzoeken. Je zou denken dat het paasweekend draait om familie, chocolade en eieren zoeken. Mijn paasweekend 2018 bestond vooral uit vriendschapsverzoeken afwijzen. Echt dikke ellende. Uiteindelijk had ik het niet meer en heb ik een oproep op mijn eigen Facebookpagina gedaan.

Schermafbeelding 2018-04-04 om 09.22.25

Oplossing

Binnen no-time had ik hier flink wat reacties op, variërend van “ik heb hetzelfde” tot “ik heb het niet, maar ik wil het wel”. Gelukkig was er ook iemand die wist hoe ik het kon oplossen. Hij tipte mij mijn privacy-instellingen nogmaals te bekijken en deze eventueel aan te passen. Dit heb ik gedaan. Ik kan nu alleen nog maar toegevoegd worden door vrienden van vrienden. Ook is mijn profiel niet meer vindbaar in zoekmachines. Sinds ik deze wijziging heb doorgevoerd is de stroom aan vriendschapsverzoeken gelukkig gestopt.

Hoe komt het?

Ik heb het idee dat dit iets is wat bij meer vrouwen gebeurt. Heb jij er ook last van? En weet je misschien hoe het komt dat dit ineens lijkt te gebeuren? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

7 reacties

Marije -

Nou hier hetzelfde inerns 900 verzoeken en gaat maar door. Echt niet leuk meer

Ludy van der Klaauw Lepelaers -

Wel 70 verzoeken per dag, ik word er gek van !!!

Sil -

Ik heb hetzelfde, zoveel verzoeken ineens. Ik heb mijn instellingen al op vrienden van vrienden staan, maar de meeste hebben 1 of meer gemeenschappelijke vrienden met mij. Ik ken al deze vrienden, 95 procent mannen niet. Ik heb nu 200 verzoeken open staan, werd moe van het belijken en afwijzen.

Iris -

Same here.

Ik word er gek van!

Michael -

Ik ben een man en krijg sinds 2 dagen krijg ik ook vriendschapsverzoeken van mensen die ik niet ken. De afgelopen 24 uur heb ik meer dan 70 verzoeken gehad. Ik gebruik Facebook bijna niet en ik had misschien 10 contacten. Ik vraag me af waarom iedereen opeens vrienden wil worden met mij.

Narda Luijten -

De afgelopen 24 uur heb ik meer dan 800 verzoeken gehad, en ze blijven binnen stromen. Ik heb geen idee wat er aan de hand is. Wie weet wel?

Johnny Roek -

Meestal komen dit soort mensen van dodgy websites of Facebook pagina likes.

Misschien vergelijken met je vrienden die hetzelfde probleem hebben of jullie soort gelijke dodgy pagina’s liken. Het zijn vaak websites waar je je moest registreren via een Facebook account.

Good luck!

Reageer ook