fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara probeert energiekauwgom en test of het echt zo goed werkt!

Als ondernemende moeder heb ik soms dagen waarop ik mij afvraag of er ooit een einde aankomt. Werken, telefoontjes, de was, de kinderen, het huishouden, de administratie, sporten en de boodschappen: als ik voor elk afgestreept punt op mijn to-do lijst een euro zou krijgen, zou ik nu miljonair zijn. Ach, miljonair ben ik niet, maar veel voldoening haal ik gelukkig wél uit mijn dagen. Dat mijn dagen mij veel voldoening geven, betekent overigens niet dat ik ’s avonds niet doodop in mijn bed lig. Ik heb overdag dan ook vaak een extra kopje koffie of een andere vorm van een enery-boost nodig. Zo ontdekte ik laatst ook energiekauwgom, een nog redelijk onbekende manier van het binnenkrijgen van een flinke stoot soms o zo welkome cafeïne. Ik heb het geprobeerd en deel graag mijn bevindingen!

Grizz Energy Gum

De energiekauwgom die ik testte is de Grizz Energy Gum. Deze energiekauwgom bevat onder andere cafeïne, taurine en guarana. Het stofje cafeïne kennen we allemaal wel; het is een stimulerend middel dat snel energie heeft. Eén Grizz kauwgompje bevat 80 milligram cafeïne, wat neerkomt op de hoeveelheid vergelijkbaar met twee koppen koffie. Taurine is een aminosulfonzuur en zorgt ervoor dat het zenuwweefsel en de spieren optimaal kunnen functioneren. Guarana is een zaad, afkomstig van een plant die in de Amazone groeit en heeft stimulerende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om meer energie te krijgen, bijvoorbeeld voor het sporten.

Grizz Energy Gum is suikervrij en heeft een frisse muntsmaak. De gommetjes danken hun zoete smaak aan de xylitol. Door het gebruik van xylitol in plaats van suiker bevat één kauwgom slechts 2,6 calorieën, 1,1 gram koolhydraten en geen suiker. Tevens bevat het geen vet. Het is dus ook geschikt voor mensen die op hun gewicht letten of een koolhydraatarm dieet volgen.

Mijn ervaring

Je kunt Grizz Energy Gum gebruiken op momenten waarop je wel wat power kunt gebruiken. Om een beeld te krijgen van de werking heb ik het zelf op diverse momenten geprobeerd. Dit is mijn ervaring en die van jou kan natuurlijk anders zijn. Toch hoop ik je door het delen van mijn ervaring wel te helpen bij het kiezen van een goed gebruiksmoment van energiekauwgom.

In de ochtend

Normaal gesproken drink ik in de ochtend direct na het opstaan een kop koffie. Drink ik deze niet? Dan overleef ik het best, maar ik mis hem wel. Vorige week sloeg ik mijn koffie voor één keer over en pakte in plaats daarvan een energiekauwgommetje. In het begin miste ik mijn vertrouwde koffie, maar toen ik 15 minuten na het nemen van de kauwgom een mega energy kick kreeg, was ik de koffie snel vergeten. De hele dag voelde ik me krachtig en tijdens het werken kon ik me goed concentreren. Absoluut een goed moment voor energiekauwgom dus!

Voor het sporten

Sinds een aantal maanden ben ik flink aan het sporten. Drie keer per week doe ik in de achtertuin een HITT-workout en twee keer per week maak ik een stevige wandeling van 45 tot 50 minuten. Een half uur voordat ik aan de slag ga, drink ik eigenlijk altijd een kop koffie. Uit onderzoek is gebleken dat je sportprestaties significant beter zijn na het gebruik van cafeïne. Zou dat ook zo zijn met energiekauwgom? Yes, absoluut! In plaats van een kop koffie nam ik de afgelopen weken steeds energiekauwgom en dat voelde super goed. Aanrader dus!

Aan het einde van mijn werkdag

Hoewel ik mijn werk super leuk vind (en er dus meestal energie van krijg), heb ik ook weleens van die dagen waarop het niet echt wil vlotten. In de ochtend sleep ik mezelf er vaak nog op karakter doorheen, maar tussen de middag is het tijd voor groter geschut. Meestal kies ik voor koffie of een zwarte thee, maar afgelopen week koos ik (na een slechte nacht met de kids) rond 17:00 uur voor energiekauwgom. Ik moet heel eerlijk zeggen dat dit een grote fout was… Ik ben heel gevoelig voor cafeïne en taurine en dus sliep ik die avond pas heel laat. Zelf kan ik het dus beter niet na 15:00 uur gebruiken. Goed om zelf mee te experimenteren dus!

Energy gum is voor sommigen minder geschikt

Doordat energiekauwgom behoorlijk wat actieve stoffen bevat, is het niet voor iedereen geschikt. Om deze reden wordt gebruik voor kinderen, zwangere vrouwen en hartpatiënten afgeraden. Ben jij extreem gevoelig voor een van de ingrediënten? Ook dan kan je het beter niet gebruiken. Twijfel je over het gebruik van energiekauwgom? Bespreek het dan even met je huisarts.

Conclusie

Ik heb het gebruik van Grizz Energy Gum als heel positief ervaren! Voor mij vormde het een mooie oplossing op momenten dat ik écht een goede stoot energie kon gebruiken. Wel wil ik nogmaals benadrukken dat iedereen natuurlijk anders op het product kan reageren. Een kwestie van het lekker zelf proberen dus. Maar als je het mij vraagt is het een blijvertje!

Reageer ook