fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara start een moestuin en wil jullie tips

Onze vaste lezeressen zijn inmiddels wel bekend met mijn grote passies in het leven, zoals reizen, eten en drinken. Het is dan ook niet gek dat ik bijna elke avond met heel veel plezier in de keuken sta en graag nieuwe dingen probeer. Ik ben gek op verse groenten, fruit en  kruiden en ze nemen dan ook elke maaltijd een prominente plek in. Super gezond én heel erg lekker. 

Steeds meer mensen om mij heen zijn begonnen met een eigen moestuin in de tuin of op het balkon. Ook ik heb een paar keer een poging gewaagd met de moestuintjes van Albert Heijn, maar faalde enorm. Binnen no-time stonden mijn moestuintjes te schimmelen of er groeide überhaupt niks in. De enige die ik hiervan de schuld kan geven, ben ik zelf. Een combinatie van gebrek aan kennis, totale onhandigheid en nalatigheid hebben ervoor gezorgd dat ik mijn moestuin-carriere nooit écht van de grond kreeg.

1

Tot een paar maanden geleden. Van tuinmerk Pokon ontving ik een pakket vol met moestuin essentials. Zo kon ik hun producten testen en meteen een leuke moestuin aanleggen. Helaas, evenals bij de moestuintjes van Albert Heijn, zorgde mijn gebrek aan kennis en onhandigheid in de tuin dat ook de Pokon moestuin één grote blamage werd. Jammer vond ik, het moestuinieren (en dan vooral het opeten van de dingen uit de moestuin), is mij op het lijf geschreven.

Gelukkig werd er bij het Pokon pakket een brief meegeleverd waar een telefoonnummer op stond. Ik besloot meteen hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat alles toch nog goed zou komen. En guess what; het kwam goed. Een paar weken later stond de marketingmanager van Pokon met een volgeladen auto voor de deur. Hij kwam een geweldige moestuinbak installeren en me wat handige moestuintips geven. Hij kwam trouwens niet alleen, ook zijn lieve dochters hebben enorm goed geholpen met het installeren van de moestuinbak en het geven van de nodige uitleg.

2

Inmiddels zijn we een paar weken verder en begint mijn moestuinbak aardig vol te raken. Zo heb ik al de eerste basilicum blaadjes gegeten, groei ik een citroenboompje en kan ik hopelijk snel genieten van frambozen uit eigen tuin. Verder heb ik er wat prei, sla, bieslook, munt en citroenmelisse geplant. Mijn vriend en ik zijn gek op pittig eten, dus een hete peperplant mocht ook niet ontbreken. Helemaal happy dus!

Hoewel het allemaal erg goed lijkt te gaan, ben ik heel benieuwd naar al jullie moestuin tips & tricks! Heb je een leuke of handige tip? Reageer dan onder het artikel of stuur een mail naar [email protected]. Alvast bedankt!

3

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook