fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara maakt een hartjes-babykamer bij opa en oma

Het was twee dagen na onze ski-vakantie, toen Ward en ik met z’n tweeën bij mijn ouders ‘op de koffie gingen’. Zij waren in de veronderstelling dat we gezellig over onze vakantie kwamen praten,  maar in werkelijkheid kwamen wij prachtig nieuws brengen: dit jaar worden jullie opa en oma! Je kunt je wel voorstellen wat een prachtig moment dat was. 

Voordelig kamertje

Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder. Mijn ouders zijn opa en oma van het aller leukste kindje dat er op deze aardbol te vinden is; Sophia. Ze is nu 9 maanden oud en kan en wil al steeds meer. Ook is ze dol op haar opa en oma en vonden we het dus een goed  moment om ook bij mijn ouders in Hilversum een plekje voor haar te maken.

Samen met mijn moeder maakte ik een plan. We wilden er absoluut niet de hoofdprijs aan uitgeven, gezien het feit dat Sophia er niet elke nacht slaapt. We kozen voor een Ikea-bedje en besloten de kamer op te leuken met muurstickers. Het bedje kostte € 39,95, het matrasje € 19,95 en de muurstickers € 8,95. Een fijn kamertje voor € 68,95. Helemaal niet gek toch?

Schermafbeelding 2018-05-07 om 11.00.29

Waarom muurstickers?

De keuze om muurstickers te gebruiken was snel gemaakt. Muurstickers zijn (zoals de naam al doet vermoeden) stickers die je op de muur plakt. Het is heel simpel: je maakt de muur schoon met een vochtig doekje, droogt hem af en plakt de stickers erop. Plak je hem verkeerd? Dan pulk je de sticker makkelijk van de muur en plakt hem alsnog ergens anders. Het fijne aan deze stickers is, is dat ze geen lijmresten achterlaten en heel makkelijk en mooi te verwijderen zijn.

Hoe werkt het?

In totaal ben ik 10 minuten bezig geweest met het plakken van de stickers. Volgende keer ga ik nog even verder met de rest van de muur. Aanvankelijk was het idee de gouden hartjes alleen bij het bedje te plakken, maar mijn ouders vinden het er zo mooi uitzien, dat ze graag de rest van de muur ook beplakt willen hebben. 

IMG_2046

Super mooi en niet duur

Het makkelijke aanbrengen en verwijderen is niet de enige reden waarom we voor muurstickers gingen. We vinden het er ook nog eens super mooi uitzien! Je kunt kiezen uit standaard stickers, zoals deze gouden hartjes. Maar je kunt ook zelf een muursticker ontwerpen.

Tot slot was de prijs ook een belangrijke reden om voor muurstickers te gaan. Zoals ik al zei, kostten deze set van 50 hartjesstickers, slechts € 8,95. Ter vergelijking: voor één rol behang ben je al snel € 20 kwijt.

IMG_2026

Waar koop je ze?

De muurstickers die ik heb gebruikt heb ik gekocht bij Muurstickerstunter. Hier verkopen ze heel veel verschillende soorten stickers en je betaalt absoluut niet de hoofdprijs. Vind ik altijd wel belangrijk 🙂

Hoe heb jij het kamertje van jouw (klein)kind gezellig gemaakt? Heb je nog goede budgettips? Laat ze dan onder dit artikel achter!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook