fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara leest de Nationale Vrouwenspotgids

Wisten jullie dat ik maar weinig idolen heb? Er zijn nauwelijks mensen die ik nou écht eens zou willen ontmoeten en een biertje mee achterover wil slaan. Brad Pitt, David Beckham of Justin Bieber… Knappe mannentjes, maar wil ik ze nou graag ontmoeten? Nah, liever niet nee. Wie ik wel graag een keer zou willen ontmoeten, zijn blote mannenklauw schudden en een biertje mee drinken is Maxim Hartman. Mijn grote idool.

Mensen die mijn stukken vaker lezen wisten dit misschien al. Zeker wekelijks bekijk ik op YouTube interviews van Maxim en dan bij voorkeur de interviews die hij voor Nog meer voor Mannen deed. Genieten! Toen ik dan ook hoorde dat de beste vent een boek uitbracht wist ik wat ik moest doen: de uitgever mailen om een recensie-exemplaar aan te vragen. Ik kan alvast verklappen: daar was niet alleen ik, maar ook mijn vriend erg blij mee.

De drang om zijn boek aan te vragen werd alleen nog maar sterker nadat ik het interview van Maxim bij De Wereld Draait Door zag. Je kon wel stellen dat Maxim flink op dreef was en kan me voorstellen dat bol.com aan het einde van de uitzending de hele eerste druk kwijt was. Zijn boek ‘De Nationale Vrouwenspotgids‘ is een beschrijvend boekje over 76 typen vrouw. Van quinoa kut tot het pasteitje, de een nog grover dan de ander, alle types komen aan bod.

Bekijk het interview met Maxim hier!

Na het interview bij DWDD kreeg Maxim half Nederland over zich heen. Zijn taalgebruik is te grof, het is niet respectvol naar vrouwen en ga zo nog maar even door. Ik kan je vertellen dat ik na het lezen van deze kritieken nog meer zin had in het boek.

Nu, heel wat weekjes later, heb ik het boek eindelijk uit en kan ik er een stukje over schrijven. Het heeft vrij lang geduurd omdat ik moet zeggen dat dit niet een boek is wat je in één ruk uitleest. Ik las hem bij het ontbijt, dronken met een vriendin in het park (daar hebben we zeker 40 types kunnen aanvinken) of als ik me lag te vervelen op de bank. Dat je hem niet in één ruk uitleest komt volgens mij doordat dit boek nogal wat van je energielevel vraagt. Vergelijk het met op een kinderfeestje zitten waarbij 5 kinderen hun Ritalin waren vergeten die ochtend. Explosief en hilarisch, maar na 15 minuten ben je er klaar mee.

Vrouwen die claimen dat dit boek vrouwonvriendelijk is; stel je niet zo ongelofelijk aan. Dit is humor met een kern van waarheid. Kan je de waarheid niet aan? Dan kan je de humor hoogstwaarschijnlijk ook niet waarderen. Als je heel eerlijk bent moet je stiekem toegeven dat je eigenschappen van meerdere types hebt. Mijn vriendinnen en ik wel in ieder geval.

Kortom: heb je een goed gevoel voor humor, wil je weten hoe mannen jouw type vrouw zien én heb je € 15,00 over aan het einde van de maand? Bestel dan De Nationale Vrouwenspotgids van Maxim Hartman!

p.s. Maxim, mocht je dit lezen en mijn boek in ruil voor een biertje persoonlijk willen signeren? Mail me!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook