fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara leest 12 Maanden Zwanger van Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk (van 2WMN)

Tijdens mijn zwangerschap van Sophia heb ik alles gelezen wat los en vast zat. Van alle artikelen die op internet te vinden zijn, tot de complete zwangerschapsafdeling in de boekwinkel; ik las me in alsof mijn zwangerschap ervan af hing. En hoewel tijdens een zwangerschap zo goed als alles vanzelf gaat, is het wel heel fijn om te weten wat er allemaal met je lichaam en het kleine mensje dat in je buik groeit gebeurt. Lekker lezen dus!

Veilig Zwanger

Vooral ‘Veilig Zwanger’ van Beatrijs Smulders vond ik een heerlijk boek om te lezen. Het bevatte veel goede tips, had een positieve benadering en stond bomvol ervaringen van andere moeders. Ook haar boek ‘Veilig Bevallen’ lag vanaf week 36 op mijn nachtkastje, alleen heb ik deze helaas nooit uitgekregen omdat ik met 37 weken al in het ziekenhuis lag te bevallen. Ik kan je vertellen: ook zonder de kennis uit dat boek is het helemaal goed gekomen 😉

12 Maanden Zwanger

Inmiddels ben ik 15 weken zwanger van kind numero dos. Hoewel ik na kind numero uno dacht wel uitgelezen te zijn, viel er laatst een heerlijk boek mij ons op de mat: 12 Maanden Zwanger van Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk. Ik (en jij misschien ook) kende de dames natuurlijk al van hun website 2WMN, waar ze bloggen over lifestyle, opvoeden, uitgaan, gezondheid en nog veel meer. Hier genoot ik altijd al enorm van, dus ik had heel veel zin om direct in het boek te beginnen.

12 maanden zwanger 2

Vier delen

Zo gezegd, zo gedaan. Diezelfde avond ben ik met het boek en een kop thee in bad gedoken. Pas een uur en 45 pagina’s later kwam ik er pas uit. Wat een heerlijk boek! 12 Maanden Zwanger is opgedeeld in vier delen: het eerste trimester, het tweede trimester, het derde trimester en het vierde trimester. Ik hoor je denken: het vierde trimester, dat bestaat toch niet? Dat klopt, maar dit deel gaat over de eerste drie maanden als moeder.

Persoonlijke verhalen

Per trimester vertellen Wil en Tien ( als ik zo vrij mag zijn;) ) alles wat je als nieuwe moeder moet weten. Maar naast de enorme hoeveelheid kwaaltjesinfo, uitzetlijsten en andere tips, bevat het boek nog iets heel moois. Namelijk, de persoonlijke ervaringen en verhalen van Wil en Tien zelf. Vooral van deze open, eerlijke, persoonlijke en soms intens ontroerende verhalen heb ik nog het aller meeste genoten. Deze échte verhalen lees je niet in normale zwangerschapsboeken en dat maakt 12 Maanden Zwanger naar mijn idee heel uniek.

Tranen in mijn ogen

Regelmatig heb ik met tranen in mijn ogen met het boek in bad of in bed gelegen. Tranen van het lachen, maar ook zeker soms tranen van verdriet, medeleven of herkenbaarheid. Op de een of andere manier is dit een van de weinige zwangerschaps-/babyboeken, waarbij je het boek niet onzekerder dichtslaat dan dat je hem opensloeg. En dat vind ik heel knap!

12 maanden zwanger 3

Geschikt voor iedereen

De persoonlijke touch die door het hele boek zichtbaar en voelbaar is, maken dit boek heel geschikt om aan elke zwangere cadeau te doen. Ook als het al iemands tweede, derde, vierde of tiende zwangerschap is. Het aan jezelf cadeau doen, kan natuurlijk ook. Want ook dat moet je niet vergeten af en toe te doen 😉

Lieve Wil en Tien, bedankt voor het opsturen van jullie mooie boek! Ik weet zeker dat er heel wat mama’s (to be) zullen genieten van de inhoud.

12 Maanden Zwanger kost € 29,95 en is verkrijgbaar op WilenTien.nl

Volg jij ons al op Instagram

Schermafbeelding 2018-12-05 om 15.58.46

Reageer ook