fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara interviewt Rob Geus over zijn nieuwe schoonmaaklijn en ontdekt aan welke schoonmaakklus Rob zelf een hekel heeft

Net als veel mensen, heb ook ik een lijstje mensen die ik ooit nog eens zou willen ontmoeten. Met stip op één staat Kim Kardashian, wat een fascinerende vrouw is dat zeg. Maar ook meer ‘sophisticated’ types als koningin Maxima en Michelle Obama staan hoog op deze lijst. Wie je er nog meer op kan vinden, is Rob Geus. Je kent hem ongetwijfeld van programma’s als De Smaakpolitie, Red mijn vakantie en Smerige zaken, die allemaal bij SBS6 worden uitgezonden. Ik waardeer zijn eerlijkheid en zijn kracht om altijd zichzelf te blijven. Voor dat soort mensen heb ik veel waardering. Toen ik de kans kreeg hem te interviewen zei ik natuurlijk volmondig ja.

Rob begon zijn carrière als leerling-kok bij zijn vader in het bedrijf. Hier kreeg hij niet alleen een liefde voor de keuken, maar werd hij ook kritisch op het gebied van hygiëne. Ook toen hij niet meer bij zijn vader werkzaam was en als chef-kok in een particuliere instelling voor vermogende senioren werkte, zat hij bovenop de hygiëne. Door het volgen van verschillende opleidingen en cursussen en het lopen van een stage bij een controlebureau, kreeg hij hier meer kennis en ervaring in. Destijds werkte Rob ook als tv-kok bij RTL, maar de tv-wereld had direct door dat Rob meer kon dan alleen lekker koken. Al snel werd hij gevraagd om meer met zijn kennis op het gebied van veiligheid en hygiëne te doen. Het eerste seizoen van de Smaakpolitie kwam als een zeer logische volgende stap. Een stap die zijn carrière voor altijd zou omgooien.

Ik was altijd in de veronderstelling dat Rob alleen maar ambities op het gebied van televisie had. Nou heb ik het vaker bij het verkeerde eind en was dat ook bij deze aanname het geval. Een aantal maanden geleden gaf Rob in een radio-interview aan op een dag best een eigen schoonmaaklijn te willen beginnen. Dat ik daar nou zelf nog niet op gekomen was! Veel schoonmaakmerken hoorden dit interview en al snel stond Rob’s telefoon roodgloeiend. Rob voerde gesprekken en ging de samenwerking met een nieuwe schoonmaaklijn aan: XG2. Wij zijn heel benieuwd hoe dit tot stand is gekomen, wat zijn favoriete producten zijn en aan welk schoonmaakklusje hij zelf een hekel heeft. Lees je mee?

Een eigen schoonmaaklijn, wat gaaf! Er waren vast veel bedrijven die met je wilden samenwerken. Waarom koos je voor XG2?

Ik ben een echt gevoelsmens, dus het is voor mij heel belangrijk dat ik ergens een goed gevoel bij heb. Dat had ik bij XG2 meteen! De producten worden in Nederland gemaakt en de bedenkers van XG2 luisterden écht naar wat ik belangrijk vind in schoonmaakproducten. Allereerst moeten de producten goed werken, daar koop je ze voor. Maar, ook de prijs is belangrijk! Ik vind het soms echt schrikwekkend om te zien hoe duur goede schoonmaakproducten zijn. Dit is helemaal verkeerd als je het mij vraagt, een schoon en fris huis moet voor elke portemonnee mogelijk zijn.

De lijn bestaat uit 18 producten en is heel breed. Zo hebben jullie een ontvetter, schimmelverwijderaar en een kalkreiniger, maar ook een spray waarmee je textiel en schoenen waterdicht kunt maken. Waarom is de lijn zo breed en wat is jouw favoriete product?

Dat klopt! Met de producten van XG2 wilden we een lijn opzetten waar je het hele huis mee door kunt, van badkamer tot keuken en van woonkamer tot slaapkamer. Er is een aantal dingen die je dagelijks gebruikt, zoals de ontvetter, maar ook producten die je minder vaak gebruikt, zoals de RVS spray. Met deze lijn wil ik de klant écht helpen met schoonmaken en het bereiken van het beste resultaat.

Als ik een favoriet mag kiezen, komt deze uit de keukenhoek. Daar liggen toch wel mijn roots. XG2 heeft een ontvetter waar ik heel blij van word en waarvan ik denk dat de rest van Nederland dit gevoel met mij zal delen. Iedereen krijgt te maken met vet in de keuken en dan is het gewoon fijn als je dit makkelijk en snel kunt schoonmaken. Dat is echt top!

producten XG2

Greep uit het assortiment van XG2

Veel van onze lezeressen hebben kinderen. Welk product moet een moeder nou echt altijd in huis hebben?

Elk gezin moet zonder twijfel altijd een goede toiletreiniger in huis hebben. Het toilet moet gewoon schoon zijn en bij kids gaat dit nog wel eens mis. Door dit altijd in huis te hebben, kan je meteen ingrijpen als er wat schoongemaakt moet worden. Dan heb ik het niet alleen over de bril en toiletpot zelf, maar ook waar je doortrekt en de deurklink.

Dat klinkt inderdaad als geen overbodige luxe! Maar Rob, wat is nou de meest gemaakte schoonmaakfout in de Nederlandse huishoudens?  

Zonder twijfel het vaatdoekje. Uit onderzoek is gebleken dat mensen toch moeite hebben om hier goed mee om te gaan. Mensen gaan er de vloer mee doen, hij komt vervolgens weer op het aanrecht en dan kan je in de problemen komen. Verder wordt hij ook nog eens te koud gewassen, waardoor de bacteriën er gewoon op blijven zitten. Je moet het vaatdoekje op minstens 70 graden wassen, gebruik hem niet te lang en verplaats hem niet van aanrecht naar vloer.

Goede tip, gaan we op letten. We vroegen ons trouwens af wie er bij jou thuis schoonmaakt?

Voornamelijk mijn vrouw en als ik tijd heb help ik haar daar wel bij mee.

En durft ze dat nog, schoonmaken bij Rob Geus thuis?

Haha ja hoor, zij is nog erger dan ik.

Is er ook een schoonmaakklusje waar je een hekel aan hebt?

Momenteel heb ik dat niet, maar vroeger had ik dat wel. Ik had er echt een hekel aan om de frituurpan schoon te maken. Dat ding hebben we nu helemaal de deur uit gedaan, ik wil hem gewoon echt niet meer in huis hebben.

Binnenkort zullen wij een aantal producten uit de nieuwe schoonmaaklijn van XG2 testen. De reviews delen we natuurlijk met jullie hier op Damespraatjes! Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd of wij hier net zo vrolijk van worden als Rob.

De producten van XG2 zijn vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar bij Jumbo

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook