fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara houdt een zomerse chocoladeproeverij

Het is algemeen bekend dat ik wel van een wijntje houd. Ook voor een goed kaasje draai ik mijn hand niet om en een combinatie van wijn en kaas is al helemaal goud! Zo nu en dan organiseer ik dan ook graag een wijn- en/of kaasproeverij. Lekker verschillende dingen proeven en nieuwe combinaties ontdekken. Laatst zat ik met een vriendin chocolade te eten (waarmee ik eigenlijk meestal aan de wijn zit) en wij vroegen ons af: waarom doen we geen chocoladeproeverij? 

Cote d'or fruit 2

En laat ik nou echt geen antwoord op die vraag hebben! Chocolade is namelijk een heel divers product, waar ik echt heel erg van kan genieten. En ik weet: ik ben niet de enige, haha! Diezelfde vriendin en ik hebben de daad bij het woord gevoegd en een heerlijke chocoladeproeverij samengesteld. Het was super lekker weer dus kozen we voor lekker veel fruit. Ik vind fruit altijd al heel erg lekker, maar als het warm is eet ik het bijna bij elke maaltijd. Dus ook bij de chocoproeverij kon het niet ontbreken! 

Cote d'or fruit 3

Hoewel de chocolade natuurlijk de hoofdrol speelt, zijn ook goede sides belangrijk. Je moet zelf even kijken wat je lekker vindt, maar wij gingen voor fruit en noten. Neem chocolade van een goede kwaliteit. Wij kozen voor Côte d’Or FRUIT, het nieuwste product van Côte d’Or. Het is een reep van pure chocolade met een zachte fruitvulling. De chocolade is puur, wat ik meestal het lekkerste vindt. Vooral bij dit product is het een goede keuze omdat het bittere van de pure chocolade goed past bij de fris-zoete fruitvulling. De chocolade is krokant en de vulling zacht. Ideale samenstelling als je het mij vraagt! Je kunt kiezen tussen de smaken passievrucht, sinaasappel en rode vruchten. Aangezien wij een proeverij deden namen we ze natuurlijk allemaal.

Een gezellige middag is voor mij een nog gezelligere middag als ik er ook wat bij mag drinken. We dronken eerst een glaasje wijn bij de chocoladeproeverij, maar dat vonden wij zelf geen doorslaand succes. Wat wél heel lekker was, was de fles Limoncello die nog in de vriezer lag. Limoncello vind ik sowieso al een top combinatie met pure chocolade, maar door het fruit in de Côte d’Or FRUIT beleefde we het nog intenser. Zowel de chocolade als de Limoncello zijn opgegaan die middag.  Doe je de proeverij met kinderen? Dan zou ik de Limoncello even achterwege laten!

Cote d'or fruit 4

Welke smaak van de Côte d’Or FRUIT ik het lekkerste vind kan ik moeilijk zeggen. Heb je een chocoladeproeverij met meer dan twee personen? Sla dan nog wat extra repen in, zodat niemand wat tekort komt.

 

Winnaar bekend!

We mochten een heerlijk chocoladepakket onder onze lezeressen verloten. We hebben een winnaar gekozen. Gefeliciteerd:

Suus Gro

De winnaar is ook per e-mail op de hoogte gebracht.

Cote d'or fruit 5

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

93 reacties

Suus Gro -

Zojuist bericht gehad dat ik de winnaar ben van de repen. Mara dankjewel! Ook namens mijn collega’s van de Mindfullness-training. Dit gaat leuk worden 🙂

Femke -

Samen met je geliefde, liggend in bed en elkaar stukjes chocolade voeren. Lekker en fijne romantiek 🙂

Kelly -

Een koelboxje kopen en meenemen met een road trip! Belangrijkste gaat dan in ieder geval mee 🙂

Bianca -

Met onze vriendinnen en dan óók met een lekker glas witte wijn of rosé erbij: perfecte combinatie!

kelly -

Tijdens een teambriefing op het werk zorgt deze chocolade voor heel wat teambuilding.

Jolanda -

Nog nooit zo iets lekkers geproefd. Ik liep langs een kraam waar Cote dór stond met deze repen. Ik ben 3 x teruggelopen om ze allemaal te proeven. Kon ze daar helaas niet kopen alleen proeven.
Dus snel naar de supermarkt gegaan om van elke smaak een reep te halen. Naar huisje kopje thee erbij en genieten. Deze chocolade/fruit is zeker geen straf.

Willemien -

Elke dag is voor mij een geweldig moment, want nu ik 6,5 maand zwanger ben lust ik altijd wel chocolade!

Linda K. -

Mijn moeder wordt 70, lijkt me een goed plan dat ze dan ondergedompeld wordt in de chocolade

Clau-dya -

Tijdens ons maandelijkse bijklets avondje met mijn vriendinnen, heerlijk samen aan de thee met chocolade en proeven welke favoriet zijn

chen -

Tijdens een picknick is een goed moment om verschillende proeverijen te houden!

iris -

binnenkort zijn zowel ik als mijn dochtertje jarig. Op het “grote mensen” gedeelte van het feestje lijkt me een chocoladeproeverij een perfect moment.

Frederieke -

Ik vind het nog altijd het leukste om lekker met mijn vriendinnen tijdens een meidenavondje op de bank lekker chocola te eten. Gezellig kletsen, filmpje erbij en heerlijke chocolade!

Marja -

Met mijn puberdochter. Gek van chocolade en ideaal cadeau voor haar

Nancy -

Ik zou een chocolade proef momentje houden wanneer ik een bezoek moment met mijn zoontje hebt. Zodat mijn kleine snoeper en ik heerlijk kunnen smullen van de chocolade.

Feinette -

Mijn pake, opa, ligt momenteel in het ziekenhuis. Hij heeft een zware operatie gehad. Hij is dol op chocolade, dus om hem een beetje op te fleuren zou dit een leuk cadea zijn.

Willemijn -

Ik zou een chocolade proeverij organiseren op een mooie dag in het park.

Petra Eijkelkamp -

Ik zit 6 weken met mijn voet in het gips, ik kan wel een troost momentje gebruiken 🙂

Maria -

Op een vrijgezellen­feest met/van vriendinnen genieten van chocola en de laatste momenten als vrijgezel?

Christa -

Ik ben volgende maand 25 jaar getrouwd. Dit zou super leuk i.p.v. iedereen te voorzien van een stuk taart, verschillende soorten chocolade’s aan te bieden. Voor ieder wat wils. Leuk toch? Ik vind van wel en mijn man ook 😉

Lottie -

samen met mijn twee zusjes die allebei geslaagd zijn voor hun schooldiploma!

Lucie -

Ik denk dat ik mijn vriendinnen van ons wekelijkse creatieve clubje hier wel mee kan verblijden! Maar dames…..éérst de heerlijke Côte d’Or chocolade proeven en dan handjes wassen voordat onze creaties onder de chocoladevlekken zitten! Hoewel de kans hierop eigenlijk heel klein is, want met Côte d’Or chocolade eet je je vingers erbij op!

Yolanda Landman-Breebaart -

Mijn kleindochter wordt in juli verwacht, het lijkt me leuk om zo’n heerlijke chocoladeproeverij te doen als de familie en vrienden komen om de kleine meid te bewonderen, weer eens wat anders dan beschuit met (roze) muisjes!

Wendy -

Gewoon tijdens een gezellige familiemiddag of vriendinnenmiddag is deze lekker chocolade ook ideaal. We zouden het graag willen uitproberen.

Kim -

Perfect voor een verlovingsfeest of een babyshower!

Ilsiee prins -

Dat is zeker een heel leuk idee!!! 😀 Wat chocolade worden de meeste mensen vrolijk denk ik, tenminste ik wel! 😀 Jammmmie…. Het is een leuk idee voor iedere activiteit!!! Vriendinnendag. teamuitje enz enz…… 😉 Hmmmmmm Ik doe graag mee! 😀
Groetje Ilsiee

Roos -

Van s’morgens vroeg tot laat in de avond. Ik ben een echte chocolade fan. En dit samen te delen, gaat ons nooit vervelen.

Nina'tje -

Mijn ideale combi is koffie met chocolade, liefst ook puurder dan puur. Dus een high-coffee, samen met lieve vrienden lijkt me helemaal geweldig ☕️????????

Judith -

De laatste dag voor de zomervakantie, waarbij we als leerkrachten alles moeten opruimen en schoonmaken. Dan kunnen we heerlijk afsluiten met deze chocolade en een drankje. Op naar het nieuwe schooljaar!!!

Inge -

Tijdens de vrijdagmiddagborrel op het werk. Heerlijk het weekend in met een chocoladeproeverij, daar wordt je toch gewoon gelukkig van! 😀

Wilma Daemen -

tijdens een wijnproeverij. Ik heb trouwens ook een olijfolieproeverij gehouden, erg leuk. Aangezien mijn motto is: Vier alles! heb ik met een chocolade proeverij gelijk weer een reden om slingers op te hangen

B -

Tijdens een reünie met vrienden en oud klasgenoten.

Els Timmers -

Het lijkt me ook heel leuk tijdens een familiedag. Zeker bij mijn familie: allemaal even gek op chocolade!

manon -

Heerlijk als beloning als ik 10 kilo ben afgevallen. Dus dat is dan weer een motivatie om die 10 kilo te halen. Even genieten en dan weer verder afvallen.

Marloes -

Ik vind het ook een leuk ideetje voor een vrijgezellenfeestje…ik heb het alvast opgeschreven! 😉

Henrieke -

Leuk bij een spelletjesavond met vrienden! Al is het dan wel opletten met vieze vingertjes.

Lies -

Ik zeg ideaal en super leuk tijdens een babyshower!!!

anja -

Dit doet mij heel erg denken aan vroeger toen ik bij mijn opa & oma op visite was, die hadden altijd van die sinaasappelpartjes met chocola erom. Helaas leeft mij opa niet meer, maar mijn oma is inmiddels een heel oud vrouwtje. ik zou met haar deze chocola gaan eten en gezellig met haar te praten.

Dikkiedik -

Op een dag in de vakantie wanneer het weer eens regent dat het giet…….

Antonie -

Leuk voor bij een Movienight

Aniek -

Met de vriendinnengroep

Ipie Oudshoorn -

Ik denk dat het voor vrouwen altijd een geschikt moment is om mee te doen aan een chocolade proeverij 🙂 Mocht je echt iets speciaals zoeken, dan is het leuk dit tijdens een vrijgezellenfeest te doen

Diny Frijters -

Het lijkt me ook heel leuk tijdens een tuinfeest. Eigenlijk lijkt het me altijd wel leuk! 😀

Dien -

Elke dag is een goed moment om dit te doen 😉 hihi

Marcel Bak -

Leuk voor onze gasten in het VUmc

Marloes Wolters -

Hmm chocolade! Daar kan ik mijn collega vrijwilligers bij de Kindertelefoon erg blij mee maken!

cobi -

ieder jaar geef ik een girls-only-feestje elke keer in een thema. zo hebben we vorig jaar een high wine gehad dit lijkt me een leuk thema voor komend jaar

corinne de graaf -

Leuk voor een personeelsuitje!Gezellig met de collegas!

Loes -

Eens een keer wat anders om met vriendinnen te doen

Karin -

Samen met mijn zoon, als we samen nog een filmpje kijken.

pien -

Voor de 80ste verjaardag van mijn moeder met haar vriendinnen!

Tamara -

een vrijgezellendag, maar dan geblinddoekt en met opdrachten voor de bruid to be!

Anneliese de Waal -

Is erg leuk om met collega’s te proeven, op vrijdagmiddag bij de borrel voor het weekend, gaan we allemaal vrolijk het weekend in :).

Tawny -

prime example of the problem. people are so ovmewhelred and uneducated they dont know what to do. im not excluding myself. however, im surprised [kinda] that noone has replied to this post. hellooooo? anyone there?

Anneliese de Waal -

Ziet er heerlijk uit, zou het graag willen proeven !! 🙂

Margot -

Chocolade kan altijd natuurlijk, maar een proeverij lijkt me helemaal leuk op verjaardagen, vaderdag, moederdag en andere feestdagen/feestjes!

Nel -

Hoezo alleen tijdens een feestje????.
Dan is vanaf nu voor mij elke dag een feest……….

Marijke -

Op verjaardagen!

Marjan Drost-Oosterveen -

Tijdens een avondje op de bank met een romantische film

milou -

Heeeerlijk! Ik kan me geen gelegenheid bedenken wanneer ik geen chocolade proeverij zou willen doen; op mijn verjaardagsfeest, zondagmiddag op de bank, een avondje met vriendinnen, tijdens een mooie film, in de pauze op het werk met collega’s, in de auto op weg naar vakantie…

Fleur -

tijdens het binge-wachten van Orange is the new Black

Iris -

Tijdens de grote schoonmaak van ons nieuwe huis 🙂

anica aarts -

Een super smakelijke actie is dit!! Wanneer deze goed te proeven zijn is tijdens een huwelijk vol romantiek

Peggy Elizen -

Mijn dochter Kimi houd begin juli haar school spreek beurt over chocolade, met dit pakket zal ze zeker hoog scoren.

Michael noo -

Met dit choco pakket is elke situatie een moment om dat te doen.. Maar misschien tijdens een babyshower

Tahlia -

1) Gezellig met vrienden op school voordat het tentamen begint. Ze zeggen dat je door chocolade betere cijfers haalt. 2) Een chocolade-challenge waarbij je verschillende smaken moet raden. 3) Een chocolade feestje met vriendinnen. En dan ook een DIY verzorgende chocolade masker maken. 4) Tijdens Internationale chocoladedag. 🙂

Saskia Munneke -

Leuk idee voor een picknick met aardbeien erbij

Stan Lines -

Zou leuk zijn na een BBQ in t park als n soort “toetje”…!

geke uffels -

bij de thee of koffie of een familiedag of tussen door als we naar een pretpark gaan

Jan -

Heerlijk bij de High tea

Nina -

Tijdens de vrijdagavondborrel met mijn vriendinnen! Want rode wijn en chocolade vinden wij altijd een zalige combinatie. Ben benieuwd naar deze chocolade en hoe hij smaakt in combinatie met wijn!

janneke -

met mijn (schoon) zussen

Anita H. -

Met een vriendinnenclubje organiseren we soms een hobbyavond (schilderen, sieraden maken; dat soort dingen). Prima te combineren met chocolade.

Liesbeth -

Mmmmmmmmmm chocolade is altijd goed! Leuk voor vriendinnenavond, filmavond, babyshower, vrijgezellenfeest!

Renate -

Mmmmm heerlijk bij een lekker wijntje op een heerlijke zomerse avond!

yvonne -

Heerlijk bij de thee, dat lijkt me geweldig

D -

In het vliegtuig naar mijn vakantiebestemming

Lin -

Als het aan mij (een echte chocoholic) ligt kan je beter vragen op welke momenten ik geen chocoladeproeverij zou willen doen haha 😉

Astrid -

Gezellig chocolade testen tijdens koffiepauze met blokgenoten. Allemaal gek op puur!

Dino Neutel -

Chocolade kan altijd ! Heerlijk bij een kopje thee, maar ook bij het koffieuurtje op kantoor is het heeeeeeeeeeeeeeeerlijk

Suus Gro -

Wij volgen een mindfulnesstraining vanuit het werk en dat gaat vooral over bewust zijn. Het lijkt me leuk om deze repen mee te nemen en mensen ‘mindfull’ te laten proeven, want je proeft dan zoveel meer en deze repen lijken die aandacht waard 😉

corrie -

Met een Côte d’Or chocoladepakket
worden mijn kleinkinderen echt in het zonnetje gezet
en beleven wij veel speel-, deel- en smulpret!
Zij zijn gek op fruit en pure chocoladesmaken
dus wij zullen hen hier heel blij mee maken…

Inge -

Met een Côte d’Or chocoladepakket
worden mijn collega’s tijdens een ‘eindeloos’ overleg echt in het zonnetje gezet
en beleven wij veel smul- en vergaderpret!

Berber Boonsma -

Mijn vriendin wordt binnenkort 30, dus dan is een pallet aan chocola natuurlijk geen overbodige luxe! 😀

Manuela -

Tijdens een Hen Party

Joyce Zwarts -

Lekker voor bij de koffie/ thee!

Sandra -

chocolade kan altijd 😉

Anouk -

Sinds de komst van mijn kinderen zie ik mijn vriendinnen veel te weinig. Dus agenda’s in de aanslag en plannen maar! Chocolade is altijd een goede reden om bij elkaar te komen

elisabeth maria martina -

mijn verjaardag komt eraan, zou vast en zeker bij mij op tafel mogen staan

anja -

lijkt en er lekker om uit te delen tijdens mijn housewarming

Maud -

Op vakantie op de achterbank van de auto wie bijv. als eerste een koe ziet mag een stukje uit een bakje proeven en raden welke smaak. Wedstrijd wie de meeste smaken goed raad en meteen een test welke het lekkerste is

Emma -

Bij een vrijgezellen party, niet standaard maar leuk een wedstrijd houden en smaken raden en proeven, iedereen gelukkig ook de bruid!

Iris -

Bij een baby shower, super leuk!!! Het water loopt me trouwens al in de mond 🙂

Patricia Oostland -

Tijdens een housewarming lijkt me helemaal te gek

Reageer ook