fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara Goes IKEA

Kennen jullie die Eneco commercial van een paar jaar geleden nog? Jongen in rijlesauto, heeft last van de zon en zegt: “Klote zon!” Hilarische commercial die volledig aansluit op mijn opvattingen betreffende de grote gloeiende bol boven ons. I LUV THE SUN! Nederlandse lentezon, Caribische salsazon, Oostenrijkse winterzon of gewoon zonnebank nepzon… Het maakt me niks uit, zolang ik de heerlijke, endorfine opwekkende warmte maar kan voelen. 

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, ook in Nederland zit ik dus graag in de tuin zodra de eerste lentestralen de nog koude aarde raken. Deze week stond er voor mij een dus wel erg leuke activiteit op het programma: de presentatie van de nieuwste outdoor collectie van IKEA. De grote geel-blauwe was door mij altijd geliefd om haar goedkope kasten, multifunctionele banken en koopverslavende accessoires, maar maandag werd ik aangenaam verrast door de tuinmeubelen.

IKEA produceert al langer outdoor collecties, maar dit jaar is hij groter en uitgebreider dan ooit! Van super duurzaam kunststofhout tot lampen op windenergie, de nieuwste lijn is op alle fronten innovatief én bijna het gehele jaar door te verkrijgen. Wat is er  ‘s winters nou lekkerder dan met een dekentje om en een kopje warme choco in de tuin zitten?

Mijn personal favorites uit de nieuwe collectie.

Windy lights
Deze super coole snoerloze lamp kan je buiten zonder stopcontact gebruiken. Door middel van kracht van de zon en wind laden de batterijen op en kunnen tot wel 12 uur branden.

Op IKEA.com staan nog veel meer mooie producten uit de SOLVINDEN collectie.

Power of Color!
Niet alleen in de fashion is kleur hot, ook in de outdoor mode is kleur een absolute trend. De IKEA PS VÅGÖ  is dan ook voor elke tuin een must have!

Deze stoelen (waarvan de roze mijn favoriet is) hebben al eerder deel uitgemaakt van het outdoor arrangement. De door Thomas Sandell ontworpen buiten fauteuils zijn zeer makkelijk in onderhoud, licht en stapelbaar.

Relaxen 2.0
Ken je die Amerikaanse films waarbij opa langzaam in zijn luie stoel op de porch ligt in te dutten in het ondergaande zonnetje? Ik heb dat altijd al een keertje willen doen! 

Met de HÖGSTEN is dat nu mogelijk. Natuurlijk heeft niet iedereen een porch of grote tuin, maar op een balkon doet deze compacte stoel het ook geweldig. Bij de HÖGSTEN is ook een voetenbankje verkrijgbaar, om ruimte te besparen schuif je hem na gebruik makkelijk onder de stoel.

Ik ben helemaal weg van de collectie en kan niet wachten om er met volle teugen van te genieten! Heb jij ook een mooi terras of balkon samengesteld met spullen van de IKEA? Wij zijn dolbenieuwd naar je verhalen!

Mara Blikslager Damespraatjes
Mara Blikslager
Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (19 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook