fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara ging koken en shaken met Gin + gratis receptenboekje

Er zijn van die momenten dat mijn vrienden groen zien van jaloezie. Niet omdat ik het meeste geld verdien of de hipste kleding draag, maar omdat ik de aller aller aller leukste baan ter wereld heb. Artikelen schrijven voor Damespraatjes! Hier komt een stuk meer bij kijken dan alleen stukjes typen achter de computer, ik moet namelijk ook inspiratie opdoen. En dat is precies hetgeen waar mijn vrienden zich keer op keer over verbazen… Ik mag namelijk zo ontzettend veel leuke dingen doen. En nog in werktijd ook! Gisteren op het programma: Koken & Shaken met Gin. Het was weer geweldig!

Gin 1

Gin2

Gisteren mocht ik op uitnodiging van Groupon een avondje koken en  shaken met gin. De workshop werd gegeven door niemand minder dan chefkok Jeroen Bavelaar en sommelier Edwin van Egmond van Michelinster restaurant de Posthoorn. Bij binnenkomst in het Amsterdamse grachtenpand waar de workshop werd gegeven, werden we meteen getrakteerd op een heerlijke gin-tonic. Nou heb ik in dit leven al heel veel gin-tonics gedronken, maar deze staat zeker in mijn top drie. De frisse, fruitige GT met Beefeater24 Gin, grapefruit en dragon was een spetterende start van een geweldige avond.

Gin 5
Gin 4

Vervolgens moest er ook gekookt worden: een zomerse Gin-Tuna salade. Op sterrenniveau natuurlijk! Dat op sterrenniveau koken is voor mij niet echt weggelegd, dus gelukkig werden we goed begeleid door chef Bavelaar. Ook het dessert mochten we zelf maken: een zacht fruit Gin dessert met een sabayon van frambozen, vanillecrème en een waterijs-lolly. Tussendoor dronken we een hartige gin-tonic. Heel bijzonder!

We sloten de avond af met koffie en iets lekkers van de chef. Het was echt een geweldige avond, waar ik weer heel veel inspiratie heb opgedaan.

Gratis Koken & Shaken met Gin receptenboekje van Michelinster-restaurant de Posthoorn

Niet alleen ik mocht deze sterwaardige gin recepten proberen, ook jij kan koken en shaken met gin! Lieve jaloerse vrienden, dit is uiteraard ook voor jullie 😉

Klik hier om naar de pagina op Groupon te gaan

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook