fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 simpele trucjes om minder te eten

Oke, toen ik deze video zag, was het eerste wat ik dacht: dit meisje klinkt alsof ze geen idee heeft waar ze het over heeft. Maar, toen ik iets dieper in de video zat, dacht ik: deze chick slaat de spijker op zijn kop. Ze geeft 10 super handige en simpele trucjes hoe je ervoor kan zorgen dat je minder eet. Dit zijn ze:

1. Kies het juiste eten

2. Eet een goed ontbijt

3. Verdeel je eten in verantwoorde porties

4. Gebruik kleinere borden

5. Schrap eten uit je dieet waarvan je weet dat je je bij het eten hiervan niet kan beheersen

6. Houd een eet-dagboek bij

7. Plan vooruit

8.  Wees niet te streng voor jezelf

9. Laat na elke maaltijd een beetje eten op je bord liggen

10. Wees eerlijk tegen jezelf

Bekijk de punten met uitleg hier:

https://www.youtube.com/watch?v=PNO7SQDmT9A

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Heidi -

Eigenlijk draaien al haar punten om het klassieke voedingsadvies: je kiest gezonde voedingsmiddelen in verantwoorde porties en verdeelt die over drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes. Een eetdagboek (dat je uiteraard eerlijk invult, anders heeft het geen zin) kan daarbij een goede hulp zijn, zeker als je het online bijhoudt op een website of app die je meteen ook weet te vertellen hoeveel vet/suiker/koolhydraten/zout… er in je voeding zit.

Minder eten is vaak niet nodig om af te vallen, maar wel anders eten. Ik doe het nu al zo’n 4 maand (meer fruit, groenten en water, bijna geen suikers en slechte vetten (wel noten en vette vis), beperkt koolhydraten) en ben 15 kilo afgevallen.

Reageer ook