fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara en 80 Damespraatjes lezeressen zijn begonnen met afvallen!

Vorige week plaatste ik een artikel met de aankondiging dat ik 10 kilo in 104 dagen wilde afvallen. Onderaan mijn artikel vroeg ik of jullie mee wilden doen en jullie reageerden massaal! Maar liefst 80 vrouwen (en een paar mannen) doen met mij mee. Zo cool! Ik ben vorige week donderdag begonnen en de rest is maandag begonnen. Hier mijn eerste update. Laten jullie ook weten hoe het bij jullie gaat?

Donderdag begon ik met mijn nieuwe lifestyle. Mara 2.0 zal ik het maar noemen. Niet meer zo ongezond snaaien, geen halve fles wijn als toetje en eindelijk eens doorzetten met hardlopen. Klinkt makkelijk he? Nou, voor mij is dat flink doorzetten…

Vrijdag ging het al meteen mis. Een vriend en ik zouden een kaasproeverij doen. Heerlijk dat het was! 5 verschillende kazen, 3 verschillende wijnen en heel veel begeleidende hapjes ernaast. Resultaat: dieetdoelen van vrijdag niet gehaald. Ook zaterdag ben ik keihard de mist in gegaan: ik ging uiteten bij een van mijn favoriete restaurants in Amsterdam. De schade weten te beperken door geen toetje te nemen.

Met die dramatische vrijdag en zaterdag in mijn achterhoofd was ik zondag gemotiveerder dan ooit! Stellig marcheerde ik door de supermarkt en heb ik al het eten voor de eerste drie dagen van het dieet ingeslagen. De knop ging om. Inmiddels is het woensdag en heb ik me elke dag precies aan het schema gehouden. En met gemak! Het ging me zelfs zo goed af dat ik meteen het hardlopen heb opgepakt. Maandag 5 km in 35 minuten en vandaag hoop ik dat weer te kunnen doen.

Wat mij wel opviel in het schema, is dat 3 crackers tussen de middag wat weinig is. Vooral als ik ook sport. Heb je een dag waarop je NIET sport, eet dan 4 volkoren crackers met mager beleg als lunch. Heb je een dag waarop je WEL sport, eet dan 5 volkorencrackers met mager beleg als lunch. Hopelijk vinden jullie het zo ook fijner.

Hoe is het bij jullie gegaan? Moesten jullie grote aanpassingen maken? En wat vinden jullie ervan dat je elke dag min of meer hetzelfde ontbijt en luncht? Ik vind dit heel fijn omdat ik dan makkelijker boodschappen kan doen, maar ik ben ook heel benieuwd naar jullie mening!

Heel veel liefs en succes ladies!

Lees ook: Mara gaat op dieet en moet 10 kilo afvallen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook