fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara deelt haar 3 favoriete culturele uitjes in Nederland

De zomer staat voor mij in het teken van lunchen in de zon, op vakantie met ons gezin en heel veel leuke uitjes in Nederland. De vakantie is geboekt en nu ben ik me aan het oriënteren op de leukste culturele uitjes die deze zomer in Nederland te beleven zijn. Ik ben dol op kunst en cultuur en vind het belangrijk dit ook aan de kinderen mee te geven. We bezoeken regelmatig het Rijksmuseum of theatervoorstellingen. In dit artikel deel ik graag mijn favoriete culturele uitjes en plekken die nog hoog op mijn lijstje staan. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan lekker mee!

Podwalks van Westfries Museum

Momenteel is het Westfries Museum in Hoorn gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. Maar gelukkig betekent dit niet dat er niets te beleven valt. Het museum heeft namelijk een indrukwekkende en meeslepende multimediashow en twee spectaculaire podwalks door Hoorn georganiseerd. Sandra en Sianne bezochten Hoorn afgelopen maart en dompelden zich via de mediashow en podwalks onder in het spectaculaire historische verhaal van Hoorn. Na het lezen van Sandra haar artikel ben ik zo enthousiast, dat het Westfries Museum hoog op mijn lijstje staat. Het lijkt mij leuk om te doen als het een keer lekker zonnig en niet te warm weer is. Tussendoor lunchen op een van de gezellige terrassen van Hoorn en ons compleet onderdompelen in de boeiende geschiedenis. Ik kan niet wachten!

Adres (multimediashow en startpunt podwalks Ontdek het verhaal van Hoorn): Nieuwstraat 23, Hoorn
Website: www.westfriesmuseum.nl

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Westfries Museum (@westfriesmuseum)

Naturalis

Afgelopen winter bezocht ik samen met mijn man en kinderen Naturalis in Leiden. De kids gingen er als twee op hol geslagen raketten doorheen en dus zou ik het natuurhistorisch museum graag nog een keer alleen bezoeken. Naturalis bestaat uit negen prachtige en tot de verbeelding sprekende zalen en heeft maar liefst 43.021.976 voorwerpen in de collectie. Het is een geweldige plek voor jong en oud, maar stiekem fantaseer ik er sinds ons laatste bezoek over om hier in mijn eentje een hele dag rond te hangen en het op eigen tempo te bekijken. Super uitje voor deze zomer, ook als het minder lekker weer is.

Adres: Darwinweg 2, Leiden
Website: www.naturalis.nl

Fabrique des Lumières

In Fabrique des Lumières komt kunst tot leven! In Amsterdam kun je je letterlijk onderdompelen in de grootste kunstwerken ooit gemaakt. Loop door werken van de Hollandse meesters of stap in de levensgrote wereld van Mondriaan. Een leuk uitje voor jong en oud, kunstliefhebbers en cultuurbarbaren. Fabrique des Lumières bevindt zich in het Westerpark, leuk om te combineren met een lekkere picknick of een lunch bij één van de vele leuke tentjes daar. De voorstellingen wijzigen regelmatig, dus check voordat je van huis gaat wat je kunt verwachten!

Adres: Pazzanistraat 37, Amsterdam
Website: www.fabrique-lumieres.com

Praat met ons mee

Heb jij al spannende, prikkelende en boeiende cultuuruitjes in de planning voor deze zomer? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook