fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara blikt terug op de hoogtepunten van haar ‘staycation’ in Nederland

Ik denk dat ik met zekerheid kan zeggen dat de lente en zomer van 2020, één van de meest memorabele van onze generatie is. Wij maakten niet eerder mee dat een factor van buitenaf zo ongelofelijk veel impact had op onze gezondheid, ons dagelijks leven en het contact met onze geliefden. Natuurlijk heb ik het over het Coronavirus, dat probeerde onze zomer aan banden te leggen. Terugkijkend op deze zomer kunnen we denk ik zeggen dat dit het virus niet gelukt is. Want wees nou eerlijk; deze zomer was toch écht geweldig? Zo geweldig dat ik een mooi fotoboek maakte bij Smartphoto. Gaaf toch? 

Wat een gekke zomer, maar wat een heerlijke zomer. We mochten de terrassen weer op, ons voor het eerst realiserende wat een luxe dat eigenlijk is. En dat er toch zo veel Nederlanders binnen Europa op vakantie zijn gegaan, wie had dat gedacht? We moeten natuurlijk stilstaan bij alle mensen die ziek zijn geworden, het misschien zelfs niet hebben overleefd en alle mensen die nog ziek gaan worden, maar het is ook goed om aandacht voor het positieve te hebben. Alleen met een positieve mindset en het genieten van de kleine dingen, komen we als land sterk uit deze crisis.

Schermafbeelding 2020-08-13 om 11.02.49

Hoogtepunten

In dit artikel wil ik dan ook stilstaan bij mijn zomer. Die heerlijk was, ook al hebben we de hele zomer doorgewerkt en zijn we (op een weekendje Parijs na) niet op vakantie geweest. We hebben de beste barbecues gehad in de achtertuin, hebben het natuurgebied rond onze woonplaats beter leren kennen, hebben oneindig veel duiken genomen in het opblaasbad achterin de tuin, Helena leerde lopen, we hebben een paar hele lekkere nieuwe rosé’s geprobeerd en als klap op de vuurpeil kochten we een nieuwe sloep. In dit artikel zie je een aantal foto’s van het fotoboek dat ik bij Smartphoto maakte om deze zomer nooit te vergeten.

Nieuwe sloep

We hadden al langer in de planning staan om ons oude sloepje te verkopen en er een nieuwe voor in de plaats te kopen. ‘Dankzij’ het coronavirus hebben we dit nu een jaar eerder gedaan en dat was toch wel de beste beslissing ooit. Al heel wat tochtjes maakten we op de boot en ook de kindjes hebben er zo van genoten. Ik ben dankbaar voor de mooie sloep en dankbaar voor alle herinneringen die we daar nu al samen hebben gemaakt.

Heel veel rosé

De lekkere rosé’s: die kan ik jullie niet onthouden. We hebben hier in de weekenden wat afgedronken hoor. Haha! Met stip op één de By.Ott rosé. Erg lekker, maar flink aan de prijs. Bewaren voor een bijzonder momentje dus! Een stuk vriendelijker geprijsd en ook mega lekker, vinden wij de Domaine Maurel rosé. Allebei de moeite waard om eens te proberen.

Naar de Efteling

Wat we deze zomer voor het eerst met de kinderen en de oppas hebben gedaan, is een dagje Efteling! Een bijna lege Efteling, dat wilden we toch wel een keer meemaken. Wat een ervaring! Niet in de rij voor de populaire attracties, op je gemakje door het park en snel wat te eten of te drinken kunnen halen. Dag van ons leven gehad. De kinderen natuurlijk, maar ook de oppas, Ward en ik 🙂

Meer waardering

Deze zomer ben ik dingen die ik eerst voor lief nam, weer meer gaan waarderen. Ons huis met tuin, de vrijheid om lekker op een terras te zitten en de decadentie van een weekendje Parijs met mijn grote liefde. Die dingen waren zo normaal geworden, dat het voor mij best goed is om even gezien te hebben dat ze meer waardering verdienen.

Fotoboek

Om mezelf voor altijd aan deze tijd te helpen herinneren, heb ik een fotoboek met de hoogtepunten van onze zomer gemaakt. Van de boot tot de Efteling en van middagen in de tuin tot ‘nietszeggende’ momentjes thuis: alle highlights komen hierin terug. Omdat ik dit een hele bijzondere manier vind om over 10 jaar nog stil te staan bij dit uitzonderlijke jaar, adviseer ik jullie ook allemaal om deze speciale maanden vast te leggen. Ik garandeer je: zo’n fotoboek pak je er over 30 jaar nog bij!

Ik vind het altijd super leuk om herinneringen af te laten drukken. Bij Smartphoto kan dit natuurlijk in een fotoboek, maar je kan ook kiezen voor wanddecoratie, fotoafdrukken of leuke fotocadeaus. Zo is het extra leuk om terug te kijken op deze bijzondere zomer.

KORTINGSCODE SMARTPHOTO

Omdat wij jullie ook écht willen aanmoedigen om deze bijzondere tijd op papier vast te leggen, vinden we het heel gaaf dat we een kortingscode van Smartphoto met jullie mogen delen. Je krijgt maar liefst 35 % korting met de code:

SPDAMESPRAATJES35

Of klik op ‘Maak hier je fotoboek met korting‘, zo is de code al meteen verwerkt 🙂

Deze actie loopt tot en met 30 september 2020.

Wat waren de meest onverwachts mooie momenten die jij tijdens deze zomer meemaakte? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook