fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara bij de Wella Professionals TrendVision 2012 Awards

Ik heb veel haar, maar dan ook echt veel. Het is niet alleen super lang, maar ook super dik. Om dit alles enigszins in bedwang te houden heb ik een één uur durend ochtendritueel, erg stressvol.

Als je denkt dat pluizig, geklit en wild haar het ergste is wat ik ooit heb meegemaakt, dan heb je het mis. Drie jaar geleden, toen ik in California woonde en zo’n drie uur per dag in een buitenzwembad zwom, was het nog veel erger. Ik leek wel een vogelverschrikker met haar van geel-goud stro; not very California girl like. Om dit probleem op te lossen adviseerden veel mensen mij om mijn haar bruin te verven. De zon en het chloor zouden dan minder impact op mijn haar, en uiteindelijk mijn humeur hebben. Zo gezegd, zo gedaan…

Bruin haar was de eerste paar dagen best leuk. Ik voelde me vernieuwd, zo als beginnende brunette. Maar na een week trainen was de lol er snel af. Mijn haar werd weer dof en het leek wel of ik het met donkere modder had geprobeerd te kleuren, jakkes!

Wella Professionals TrendVision 2012 Awards
Nou was ik zaterdag bij de uitreiking de Wella Professionals TrendVision 2012 Awards. Hele mond vol, maar het kwam op het volgende neer: Wella was op zoek naar een specialist op het gebied van haarkleurig en jong talent om Nederland te vertegenwoordigen op de internationale verkiezing in Madrid. Maar liefst 44 talentvolle kappers uit het hele land presenteerden hun bijzondere creaties, gebaseerd op de TrendVision Collectie: een vertaling van de laatste en meest invloedrijke trends naar iconische haarstijlen.

In totaal werden er zes awards uitgereikt, verdeeld over twee categorieën: Color (bronze, silver, gold) en Young Talent (bronze, silver, gold). Door middel van publieksstemmen en de deskundige mening van de uit Victoria Koblenko, Bas Kosters, Anne-Kaisa Faber, Danielle Sant, Ayt Celik en Marriet Gakes bestaande vakjury, werden de winnaars gekozen. In de categorie Color vertegenwoordigt Marjan van Maanen (De Knipperij; Katwijk aan Zee) ons en Young Talent Kim van der Ham (Cosmo Hairstyling; Berkel en Rodenrijs) zal ook naar Madrid afreizen.

Aangenaam verrast

Hoewel ik gek op mooi haar ben, heb ik er weinig verstand van. Toch was deze award uitreiking, mede door mijn +1 van de avond: Bas, een geweldige ervaring. Niet alleen de creaties van de deelnemers waren prachtig, inspirerend en vooral gedurfd, ook de shows van Bas Kosters en Hester Wernert-Rijn maakten de avond compleet. Na afloop van de show gedanst en keihard mee staan zingen met Shermanology en Erick E.

Tijdens de show werd ook de nieuwste haarkleuring gepresenteerd: ILLUMINA COLOR. Deze nieuwe lijn van Wella Professionals is een permanente haarkleuring die een glinsterende transparantie en bovennatuurlijke look geeft. Na het zien van deze sprekende kleuren kreeg ik spontaan zin om mijn haar een nieuw kleurtje te geven! Ook is mij beloofd dat dit chloor en zon proof is… Ik ben benieuwd!

 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Reageer ook