fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mannen voelen zich vaak gelukkiger dan vrouwen

Mannen hebben in hun leven vaker positieve emoties dan vrouwen; ze voelen zich vaker kalm en rustig en zijn ook vaker gelukkig. Mannen en vrouwen zeggen even vaak tevreden met het leven te zijn, maar vrouwen vinden het leven vaker zinvol. Dit blijkt uit onderzoek over het Welzijn in Nederland van CBS.

Mannen en vrouwen verschillen vooral bij gevoelens van kalmte. Van de mannen voelt 72 procent zich (bijna) altijd kalm tegenover 61 procent van de vrouwen. Vrouwen hebben vaker negatieve emoties dan mannen: ze voelen zich vaker erg zenuwachtig, somber en in de put.

Vrouwen vinden het leven vaker zinvol

Nederlanders zijn over het algemeen een tevreden volk; 85 procent is tevreden met het leven. Mannen en vrouwen verschillen hierin niet. Vrouwen vinden de dingen die ze doen in het leven wel vaker zinvol dan mannen; 91 tegenover 87 procent.

Helft van de mannen ervaart een hoog algemeen welzijn

De tevredenheid met het leven, positieve en negatieve emoties en de zinvolheid van het leven vormen samen het algemeen subjectief welzijn. Mannen ervaren vaker een hoog algemeen welzijn dan vrouwen. Ruim de helft van de volwassen mannen ervaart een hoog welzijn op alle onderliggende aspecten, tegenover vier op de tien vrouwen. Dit komt voornamelijk door de verschillen op het gebied van emoties. Vrouwen ervaren vaker dan mannen een middelmatig gevoel van welzijn (55 en 46 procent). Een kleine groep van 3 à 4 procent heeft een laag algemeen welzijn.

Wil je het hele onderzoek van het CBS lezen. Kijk dan hier.

Jouw mening

We zijn natuurlijk heel benieuwd waarom jij denkt dat mannen zich wat vaker gelukkiger voelen. Laat het ons weten in het formuliertje hieronder of op onze Facebookpagina.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook